Son Konular

Kienbock hastaligina ne iyi gelir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Kienböck hastalığına ne iyi gelir?

Bu hastalığın medikal (ilaç ile) bir tedavisi yoktur. Atel, alçı, fizik tedavi gibi uygulamaların hastalığın ilerleyişini değiştirmediği, fakat ağrı ve kısıtlılığı azalttığı gözlemlenmiştir. Büyük çoğunlukta kanlanması kesilen Lunatum çürümeye benzer bir reaksiyon verir (kemik ölümü).

El çürümesi neden olur?

El çürümesi neden olur?
El bileği eklemini oluşturan 8 küçük kemiğin en önemlilerinden birisi olan Lunatum'un kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplumda el bilek kemiklerinde ölme-çürüme olarak bilinir. Kesin nedeni bilinmemektedir.

Kienböck ameliyatı nedir?

Kienböck ameliyatı nedir?
Kienböck hastalığının erken evrelerinde, eğer lunatum kemiğinin üzerindeki ön kol kemiği yapısal olarak uzun ise, bu kemiğe kısaltma uygulanılır. Eğer ön kol kemiği uzunluğu normal ise, hemen alt sırada bulunan kapitatum kemiğine kısaltma uygulanılır.

Kienböck hastalığı neden olur?

Kienböck hastalığı el bileğindeki 8 küçük kemikten biri olan lunat kemiğin kan dolaşımı yetersizliği sebebiyle hasarlanması ve buna bağlı olarak el bileğinde ağrı, tutukluk, fonksiyon kaybı gibi şikayetler oluşmasıdır. Lunat kemiğin avasküler nekrozu olarak da bilinir.

Yetişkin Kienböck hastalığı nedir?

Yetişkin Kienböck hastalığı nedir?
Kienböck hastalığı, el bileğindeki lunat kemiğin avasküler nekrozu(dolaşım bozukluğu) ve buna bağlı olarak gelişen el bileği sorunları olarak tanımlanabilir. Lunatum el bileğinde mevcut olan 8 küçük kemikten birisidir.

Negatif ulnar varyasyon ne demek?

Negatif ulnar varyasyon ne demek?
– Negatif ulnar varyans ulnar kısalığın radiolunat eklem üzerinden geçen yükü arttırarak avasküler nekroza yol açtığını savunduğu söylenmektedir. – Kortikosteroid kullanımı, septik emboli, orak hücreli anemi, gut, karpal koalisyon ve serebral palsi gibi durumların birlikteliğinde de Kienböck hastalığı bildirilmiştir.

Scaphoideum ne demek?

Scaphoid kemik (Latince: Os scaphoideum) el bileğindeki kemiklerden biridir. Beş tane kemikle eklem yapar. El bileği kemiklerinde kırığına en sık rastlanan kemiktir.

Osteokondroz nedir belirtileri?

Osteokondroz nedir belirtileri?
Boyun osteokondrozunun diğer belirtileri: Baş dönmesi. Ense kısmında ağrı, iğnelenme. Boyunda çıtlama. Kesintisiz baş ağrısı; beyin dolaşımı bozulması, kısa süreli şuur kaybı

Pozitif ulnar varyasyon ne demek?

Pozitif ulnar varyasyon ne demek?
Ulnar pozitif varyans ulnar impaksiyon, triangular fibrokartilaj kompleks(TFKK) yırtığı, ulnar negatif varyans en sık Kienböck hastalığı ile ilişkilidir. Her iki durum da ilerleyen evrelerde el bilek ekleminde erken dejenerasyonla sonuçlanmaktadır.

Ulnar Impaction sendromu nedir?

Ulnar impaksiyon sendromu ulnar taraflı el bilek ağrısının sık görülen sebeplerinden birisidir. Ulna başının karpal ke- mikler ve arada bulunan triangular fibrokartilaj kompleks yapısı ile sıkışmasına bağlı olarak gelişen bir patolojidir. Bu sıkışıklığa en çok sebep olan durum pozitif ulnar varyansın varlığıdır.

Kienböck kimdir?

Kienböck kimdir?

Ulnar varyans ne demek?

Ulnar varyans ne demek?
Ulnar varyans distal radioulnar eklem seviyesindeki ulnanın radiusa göre uzunluğunu tanımlar. Genel popülasyonda nötral olarak olması beklenir. Gene de ırksal ve coğrafi olarak değişiklikler göstermektedir.

Ulnar nedir?

Ulnar sinir, omurgamızdan çıkarak elimizdeki bazı kasları çalıştırmakta, küçük ve yüzük parmağımızda his duyumuzun olmasını sağlamaktadır. Sinir kola inerken, dirsekte "medial epikondil" (dirsek çukuru) adı verilen kemik çıkıntılı bir bölgede ön tarafa geçer.

El bileğinde kemik çürümesi nedir?

El bileğinde kemik çürümesi nedir?
El bileği eklemini oluşturan 8 küçük kemiğin en önemlilerinden birisi olan Lunatum'un kan akımının azalması veya kesilmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplumda el bilek kemiklerinde ölme-çürüme olarak bilinir.

Kemik çürüme hastalığı nedir?

Kemik çürüme hastalığı nedir?
Kienböck hastalığı yarım ay şeklinden dolayı Lunat ismini almış olan bu kemiğin kan dolaşımının bozulması sonucu oluşan hastalıktır. Beslenmesi bozulan kemik zamanla çürümeye ve gücünü kaybederek çökmeye başlar.

Bilekte kemik çürümesi neden olur?

Köhler hastalığı nedir?

Köhler hastalığı nedir?
bir ayak kemiği hastalığıdır. tıbbi terimlerini bilmemekle birlikte, nedeni kemiğe giden kan akışının kesilmesi ve sonucunda kemiğin zarar görüp ölmesidir. belirtileri ayakta ağrı, şişme ve zamanla topallamadır.

Ulnar bölge neresi?

Ulnar bölge neresi?
Ulnar sinir koldaki ana 3 sinirden biridir. Köprücük kemiğinin altından kolun üst kısmının içlerine doğru ilerler. Bir doku tüneli olan kübital tünelden dirseğin içine geçer. Bu noktada sinir deri üzerinden hissedilebilir.

Kübital nedir tıp?

Kubital tünel sendromu, elin üç ana sinirinden biri olan ulnar sinirin bir sıkışma veya basınca maruz kalması sonucunda ağrı, şişlik, uyuşukluk ve güç kaybı gibi problemlere yol açmasıdır.

Karpal tünel sendromu ne demektir?

Karpal tünel sendromu ne demektir?
Karpal Tünel Sendromu bir ya da her iki elin ilk üç parmağını tutan ilerleyici özellik gösteren hastalıktır. El bileğinin ortasında bulunan ve ilk 3 parmağa dağılan medyan sinirin bası altında kalması sonucu ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlükle kendini gösterir.

Kienböck hastalığı, el bileğindeki Lunatum kemiğinin kan dolaşımının yetersizliği sebebiyle hasarlanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum genellikle el bileğinde ağrı, tutukluk ve fonksiyon kaybı gibi belirtilere neden olabilir. Hastalığın ilerleyen safhalarında Lunatum kemiğinde avasküler nekroz olarak da bilinen kemik ölümü görülebilir.

Kienböck hastalığının tedavisi genellikle medikal (ilaçlarla) değil, atel, alçı, fizik tedavisi gibi uygulamalarla semptomların yönetilmesine odaklanır. Hastalığın ilerleyişini durdurma konusunda net bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak tedavi ile ağrı ve kısıtlılığın azaltılabildiği gözlemlenmiştir.

Kienböck hastalığının ileri evrelerinde cerrahi müdahale gerekebilir. Özellikle Lunatum kemiğinin kan dolaşımının yetersizliği nedeniyle kemikte ciddi hasar oluşmuşsa ve semptomlar şiddetliyse cerrahi operasyonlar düşünülebilir. Bu operasyonlardan biri, Lunatum veya çevresindeki kemiklere kısaltma uygulanması olabilir.

Ancak hastalığın seyrini ve tedavi yöntemlerini belirlemek için mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Her hasta farklı olduğundan, tedavi planı da bireysel olarak belirlenmelidir.

Ramus Ischiopubicus ne demek?

Ipege ne oldu?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt