Modoratör
Efsanevi Üye
KESK kim?
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, kısaltması KESK olan 8 Aralık 1995'te kurulan memur sendikaları konfederasyonu. İlk olarak 28 Mayıs 1990 yılında eğitim emekçileri EĞİTİM-İŞ'i (Eğitim İşkolu Kamu Görevlileri Sendikası) kurdu.
Türk-İş kaç üyesi var?
İstatistiklere göre, Türk-İş, 1 milyon 213 bin 439 ile en fazla üyeye sahip konfederasyon olurken, Hak-İş 727 bin 187, DİSK'in üye sayısı 212 bin 593 oldu.
KESK Genel Başkanı Kimdir?
KESK Genel Başkanı Kimdir?
Lami Özgen (d. 1963; Kulp, Diyarbakır), KESK genel başkanıdır. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu. Ankara'da öğretmenlik yaptı. 1990 yılından bu yana eğitim emekçilerinin örgütlenme çalışmalarında yer almış olup, 2001 yılından itibaren Eğitim Sen Merkez Eğitimciliği yaptı.
SES Sendikası hangi partinin?
SES Sendikası hangi partinin?
Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon | Sendikalaşma Oranı (%)
SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) | KESK | 11,04
SAĞLIK – SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) | MEMUR-SEN | 13,82
BİRLEŞİK SAĞLIK – İŞ (Birleşik Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolu Çalışanları Sendikası) | BAĞIMSIZ | 0,26
Ergün Atalay kaç yaşında?
Ergün ATALAY – Öz Geçmişi 1954 yılında Adapazarı'nda doğdu. 1967 yılında Donatım İlkokulundan mezun oldu.
Eğitim Bir Sen hangi partiye yakın?
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), 14 Şubat 1992 tarihinde eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.
Eğitim Sen hangi partiye yakın?
Eğitim Sen hangi partiye yakın?
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (ya da kısaca EĞİTİM SEN), 23 Ocak 1995'te kurulmuş, şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı olarak eğitim,öğretim ve bilim hizmetleri iş kolunda örgütlenen sendikadır.