Son Konular

Kesin hesap cetveli nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Kesin hesap cetveli nedir?

(2) Cetvel; kesin hesabı düzenlenen yıldan önceki iki yıla ve kesin hesabı düzenlenen yıla ilişkin "Bütçe Başlangıç Ödeneği", "Toplam Ödenek", "Bütçe Giderleri" ve "Giderin Toplam Ödeneğe Oranı" sütunlarından oluşur.

Ödenek aktarımı nasıl yapılır?

Ödenek aktarımı nasıl yapılır?
- KURUM DÜZEYİNDE ÖDENEK AKTARMA İŞLEMİ
- Harcama birimleri tarafından aktarma talep yazısı Başkanlığımıza gelir.
- 2 Başkanlık tarafından evrak havale edilir.
- Aktarma yetkisi hesaplanır.
- Talep edilen ödenek miktarı, ödenek.
- E-bütçe sistemi üzerinden önce Kurum düzeyinde ödenek aktarma işlemi girişi yapılarak; onaylanır.

Düzenleyici bütçe nedir?

Düzenleyici bütçe nedir?
Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurul, kurum veya üst kurul şeklinde teşkilatlanan ve bu Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan her bir düzenleyici ve denetleyici kurumun bütçesidir.

Ödenek iptali nedir?

10. Ödenek iptal işlemi: Muhtelif kanunlarla verilmiş olan yetkilere istinaden bütçe ödeneklerinin iptal edilmesi işlemini, 11. İptal işlemi: Yapılmış olan bütçe işlemini ortadan kaldıran işlemi, ifade etmektedir.

Kesin hesap kanunu kim hazırlar 2019?

Kesin hesap kanunu kim hazırlar 2019?
Bu kanunun 42.maddesinde "Türkiye Büyük Millet Meclisi, merkezî yönetim bütçe kanununun uygulama sonuçlarını onama yetkisini kesin hesap kanunuyla kullanır. Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır.

Kesin hesap kanun tasarısını meclise kim sunar?

Kesin hesap kanun tasarısını meclise kim sunar?
Merkezî yönetim kesinhesap kanunu teklifi, ilgili olduğu malî yılın sonundan başlayarak en geç altı ay sonra Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur.

Hangisinden ödenek aktarması yapılamaz?

Hangi ödeneklerden aktarma yapılmaz? – Personel ödeneğinden – Aktarma yapılmış kalemlerden – Yedek ödenekten aktarma yapılmış tertiplerden – Projeye bağlı yatırım ödeneklerinden mevzuatla aktarma yapılmayacağı öngörülen tertiplerden aktarma yapılmaz – Yedek ödeneklere aktarma yapılmaz.

Yedek ödenek tutarı yüzde kaç?

Yedek ödenek tutarı yüzde kaç?
YEDEK ÖDENEK: Merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen hizmet ve amaçları gerçekleştirmek, ödenek yetersizliğini gidermek veya bütçelerde öngörülmeyen hizmetler için, bu Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde yer alan idareler ile (II) sayılı cetvelde yer alan idarelerden merkezî yönetim bütçe kanununda gösterilecek …

Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi nedir?

Düzenleyici ve denetleyici kurum bütçesi nedir?

Yedek ödenek kimin bütçesinde yer alır?

Kesin hesap kanunu kim yapar?

Kesin hesap kanunu kim yapar?
Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır.

Kesin hesap cetveli, kesin hesabı düzenlenen yıldan önceki iki yıla ve kesin hesabı düzenlenen yıla ilişkin "Bütçe Başlangıç Ödeneği", "Toplam Ödenek", "Bütçe Giderleri" ve "Giderin Toplam Ödeneğe Oranı" sütunlarından oluşan bir cetveldir. Bu cetvelde bütçeyle ilgili detaylı bilgilere yer verilir ve harcamalar ile ödenekler karşılaştırmalı olarak gösterilir.

Ödenek aktarımı ise kurum düzeyinde gerçekleşen bir işlemdir. Harcama birimleri tarafından yapılan aktarma talep yazısı Başkanlığa iletildikten sonra evrak havale edilir ve aktarma yetkisi hesaplanır. Talep edilen ödenek miktarı belirlendikten sonra e-bütçe sistemi üzerinden Kurum düzeyinde ödenek aktarma işlemi girişi yapılır ve onaylanır.

Düzenleyici bütçe ise kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan ve düzenleyici ve denetleyici kurumun bütçesini ifade eder. Bu bütçe, III sayılı cetvelde yer alan düzenleyici ve denetleyici kurumların bütçelerini kapsar.

Ödenek iptali, bütçe ödeneklerinin belirli bir nedenle iptal edilmesi anlamına gelir. Bu işlem, muhtelif kanunlarla verilen yetkilere dayanarak gerçekleştirilir. İptal işlemi ise yapılmış olan bütçe işlemlerini ortadan kaldıran bir işlemi ifade eder.

Kesin hesap kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından uygulama sonuçlarını onaylama yetkisini kullanmak için hazırlanır. Kanun tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanır ve Meclise sunulur.

Yedek ödenek tutarı, merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen hizmet ve amaçları gerçekleştirmek, ödenek yetersizliğini gidermek veya bütçede öngörülmeyen hizmetler için ayrılan bir ödenektir. Yedek ödenek tutarı genellikle %3 ile %5 arasında değişebilir.

Kesin hesap kanunu tasarısını ise ilgili malî yılın sonundan itibaren en geç altı ay içinde Cumhurbaşkanı Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Kanun tasarısı, Maliye Bakanlığı tarafından muhasebe kayıtları dikkate alınarak hazırlanır.

1 numara terrier ne kadar buyur?

Yargi yerini kim belirler?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt