Son Konular

Kesim Teknikleri Nelerdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Kesim Teknikleri Nelerdir?

Temel Kesim Teknikleri
- Belki bir şef kadar iyi bıçak kullanamıyor olabilirsiniz ama pek çoğu Fransız mutfağındaki isimleriyle anılan kesim tekniklerinin bazı çeşitlerini öğrenmek isteyebilirsiniz.
- Chiffonade (Tütün Kıyımı)
- Brunoise (Brunoaz)
- Julienne (Jülyen)
- Macedoine (Macedon)
- Vichy (Vişi)
- Mirepoix (Mirpua)

Uluslararası kesim teknikleri nelerdir?

Uluslararası Doğrama Şekilleri, Usûller ve Özellikleri
- Julienne (Jülyen) Doğrama Şekli.
- Brunoise (Brunuaz) Doğrama Şekli.
- Jardiniére (Jardinie) Doğrama Şekli.
- Macéedoine (Masedon) Doğrama Şekli.
- Mire Poix (Mirpua) Doğrama Şekli.
- Dice (Days) veya Paysanne (Peysan) Doğrama Şekli.
- Matignon (Matignon) Doğrama Şekli.

Temel doğrama teknikleri nelerdir?

Mutfaklarda Temel Kesim Teknikleri
- Julienne (Jülyen) Malzemelerin uzun ve ince şeritler halinde kesilmesine julienne denir.
- Brunoise (Brunoaz)
- Jardiniere (Jardin)
- Macedoine (Masedon)
- Paysanne, Dice (Peyzan, Days)
- Matignon (Matignan)
- Chiffonade (Şifoned)
- Vichy (Vişi)

Batonet kesim nedir?

Batonet kesim nedir?
Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Verev şeklinde kesmek ne demek?

Verev şeklinde kesmek ne demek?
Yana doğru eğimli keserek, kabak patlıcan gibi sebze dilimlerine oval şekil vermek.

Utility bıçağı ne için kullanılır?

Utility bıçak: Şef bıçağının bir boy küçüğüdür. Ufak bıçak (paring knife): Sebze meyvelerin soyulması, tıraşlanması vb. işler için kullanılır. Kemik Sıyırma Bıçağı: Et ile kemiği birbirinden ayırmak için kullanılır. Kesici yüzeyi, şef bıçağından daha ince ve daha kısadır.

En küçük doğrama şekli nedir?

Brunoise (Brunuaz) En küçük doğrama tekniği: "Brunoise Doğrama" Malzemelerin eşit ve küçük parçalar halinde olmasına dikkat edilirken, daha kolay ilerlemek için malzemeler önce julienne doğranır.

Fine Brunoise hangi yemeklerde kullanılır?

Sensin sıçan dişi: Brunoise (Brunoaz) Anne köftesine de girer o soğanlar, kavrulup yahniye de hayat verir. Aslına bakarsanız profesyonel mutfaklarda öncelikle jülyen kesilen sebzeler minik minik doğranıp küçük küpler haline getirilir. Tencere yemeklerinde, sos ve garnitürlerde sıklıkla kullanılır.

Kesim teknikleri konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz. Fransız mutfağından gelen bazı kesim teknikleri, uluslararası doğrama şekilleri ve temel kesim tekniklerine dair bilgiler verilmiş. Bu teknikler mutfakta farklı şekillerde doğrama yapmayı ve yemeklerinizin sunumunu daha estetik hale getirmeyi sağlar.

"Batonet kesim nedir?" başlığı altında, yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yöntemini tanımlamışsınız. Bu kesim tekniği genellikle belirli yemeklerde hem sunum açısından hem de yemeğin pişmesinde farklı bir lezzet katmak için tercih edilir.

"Verev şeklinde kesmek ne demek?" sorusunda ise yana doğru eğimli keserek, özellikle sebzelerde oval bir şekil elde etmeyi ifade eder. Bu şekilde kesilen sebzeler daha farklı ve estetik bir sunum yaratır.

"Utility bıçağı ne için kullanılır?" sorusunda ise utility bıçağın şef bıçağının bir boy küçüğü olduğu ve sebze ve meyvelerin soyulması, tıraşlanması gibi işlemler için kullanıldığı açıklanmış. Ayrıca kemik sıyırma bıçağının et ile kemiğin ayrılması için kullanıldığı ve kesici yüzeyinin şef bıçağından daha ince ve kısa olduğu belirtilmiş.

Son olarak, "Fine Brunoise hangi yemeklerde kullanılır?" başlığı altında, Brunoise doğrama tekniğinin minik minik doğranan sebzelerin tencere yemeklerinde, soslar ve garnitürlerde sıklıkla kullanıldığını ifade etmişsiniz. Bu teknik sayesinde yemeklerinizin lezzeti ve sunumu daha özenli hale getirilebilir.

Goji berry hangi ayda cicek acar?

Yagliboya ve akrilik boya karisir mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt