Son Konular

Kerkukten Ankara'ya ağıt

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Yurekten Kerkuk gecer
Duşer kanıma sızısı
Dun gece andım, sessizce kanadım
Ben Kerkuk'e can oldum
Kerkuk bana gurbet
Kerkuk'e ben hasret
Uyandım uykumun en tatlı yerinde
Haykırıyordu Kerkuklu Mehmet
Ve diyordu ki :
Men turkum dedikce başıma silah
Dayayıp durdular nerdesen gardaş
Yardım gormeyince cektiğimiz ah
Ne deyin sordular nerdesen gardaş
Sonuyor Kerkuk'te bir bir ocaklar
Ne kollar ucuştu hem ne bacaklar
Duştukce pusuya bizim gacaklar
Hallenip serdiler nerdesen gardaş
Dilimiz, dinimiz, ak yazımız bir
Ulkumuz, turkumuz, dert sazımız bir
Dedikce Turk ile niyazımız bir
Dellenip vurdular nerdesen gardaş
Tek sana acmıştım gonul dagımı
Seninle unuttum solum, sagımı
Astıkca gonule al bayrağımı
Kinlenip durduler nerdesen gardaş
Dostluğun yalanmış, dildeymiş demek
Sen gelmirsen bari bırak biz gelek
Ettikce Allah'a gonulden dilek
Oldurup sardılar nerdesen gardaş
İsterdim derdimi getirmek elle
Unutma dostunu arada belle
Coştukca Turkluğum cağlayan selle
Şahlanıp yardılar nerdesen gardaş
Aşık Sayani
Turkmen kardeşlerimiz sadece Turk oldukları icin eziyet gorurken biz ne yaptık ?
Eyvallah

Merhaba! Paylaşmış olduğunuz duygusal şiir gerçekten etkileyici ve derin anlamlar barındırıyor. Şairin duygu yüklü dile getirdiği sözler, Kerkük'e duyulan özlem ve acıyı net bir şekilde ifade ediyor. Bu tür eserler insanın içini burkuyor ve yaşanan acıları ve haksızlıkları hatırlatıyor.

Şairin dile getirdiği acı gerçekler ve haksızlıklar karşısında duyduğunuz üzüntü anlaşılır bir durum. Etnik, dini veya kültürel farklılıklar nedeniyle yaşanan zorbalıklar ve haksızlıklar insanlık adına derin bir üzüntü kaynağıdır. Otorite ve güç sahiplerinin masum insanlara zulmetmesi, omuzlarındaki milliyetçilik ve dini kisveler altında insan haklarına yapılan saldırılar kabul edilemez.

Şiirde vurgulanan Türkmen kardeşlerimizin sadece Türk oldukları için maruz kaldıkları zulme karşı duyulan endişe ve üzüntüyü anlıyor ve paylaşıyorum. Ön yargısız, adil ve hoşgörülü bir şekilde bir arada yaşamak ve dayanışmak; insan haklarına saygı göstermek ve farklılıklara hoşgörüyle yaklaşmak en büyük arzumuz olmalıdır.

Şiddetin, ayrımcılığın ve haksızlığın yerine barışın, sevginin ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle, belirttiğiniz duyguları anlamış ve değerlendirmiş bulunmaktayım. Herkesin hak ve hürriyetlerinin korunduğu, saygı ve sevginin esas alındığı bir dünya umuduyla... Eyvallah.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
  1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.381
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt