Son Konular

Kenya'nın Başkenti Nairobi

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Nairobi
imageskenyaninbaskentinairobi5aee6df372b73
Kenya'nın başkenti olan Nairobi, ulkenin ortaguney kesiminde yer alır Nufusu 4 milyon civarıdır Her şeyden once bir yonetim ve hizmetler kenti olan Nairobi'de, turizm (kentin yanı başındaki Nairobi ulusal parkı) de son derece onemli bir gelir kaynağıdır Sanayinin de gelişmeye (besin sanayisi; metal eşya uretimi; dokuma sanayisi) başladığı kent, aynı zamanda da Kenya'nın başlıca oğretim (Nairobi universitesi, vb) merkezidir

Kenya'nın başkenti Nairobi, ülkenin orta güney kesiminde konumlanmıştır. Nüfusu yaklaşık 4 milyon civarındadır. Nairobi, öncelikle bir yönetim ve hizmetler kenti olmasının yanı sıra turizm açısından da büyük öneme sahiptir. Kentin yanı başındaki Nairobi Ulusal Parkı, turizm gelirlerinin önemli bir kaynağını oluşturur. Aynı zamanda Nairobi, sanayinin gelişmeye başladığı bir merkezdir. Besin sanayisi, metal eşya üretimi ve dokuma sanayisi gibi sektörler Nairobi'de gelişmektedir. Kent ayrıca Kenya'nın önde gelen eğitim merkezlerinden biri olarak da öne çıkar, Nairobi Üniversitesi gibi ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış eğitim kurumlarına ev sahipliği yapar. Nairobi, hem ekonomik hem de kültürel anlamda Kenya'da büyük bir öneme sahiptir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Pisi Balığı ulkemizde hangi denizlerde bulunur?

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.673
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt