- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kedinin ne dediğini anlayan uygulama?
Yeni geliştirilen MeowTalk adındaki uygulama sesi kaydediyor ve ne anlama geldiğini belirlemek için çalışıyor. Kedinin sahibi ayrıca çeviriyi etiketlemeye yardımcı olarak yapay zekalı yazılımın öğrenebileceği bir veri tabanı da oluşturuyor.
MeowTalk kedilerin miyavlamasının sesini kaydederek ne anlama geldiğini yazıyla ifade ediyor. Uygulamanın çalışması için kedi sahibinin kedisinin seslerini kaydetmesi ve bunların ne anlama geldiğini kendisinin işlemesi gerekiyor. Bunun ardından uygulama benzer sesler algıladığında ayrımı kendisi yapıyor.
Kedilerde Grr ne demek?
Gırlama sesi kedilerin çıkarttığı en bilinen sestir. Kedi gurultusu ya da kedinin motor sesi çıkarması gibi gündelik ifadeleri de kullanılır. Kedilerin gırlama sesi hakkında, öksürmek, tıslamak ve kızgın hırıltılara nazaran daha az şey biliyoruz. Evet, kediler mutlu olduğu zamanlarda bu sesi çıkarır.
Kedi dilinde ne var?
Dikkat edebileceğiniz gibi, kedilerin dillerinde ortalama 500 mikron uzunluğunda, dilin aksi yönünde uzayan yapılar bulunmaktadır. Bunlara papilla adı verilir ve keratin yapılıdırlar: yani tırnaklarını ve kıllarını oluşturan kimyasaldan…
Meowtalk doğru mu?
amazon alexa tarafından geliştirilen kedi dili uygulaması. bbc'nin haberine göre; şimdilik "besle beni", "kızgınım", "beni yalnız bırak" gibi sadece 13 sözden oluşan bir kelime hazinesine sahip olan uygulama hala geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu belirtildi.
Kedinizin aktif olduğu saatler, gece saatlerine ve sizin uyku zamanınıza denk gelebilir….Kedinizin geceleri sizi uyandırmaması için neler yapabilirsiniz?
- Onunla oynayın.
- 2. Uyumadan önce mama verin.
- 3. Gün içinde aktif olmasını sağlayın.
- İkinci bir kedi almayı düşünün.
- Kurallar koyun.
- Düzen oluşturun.
Kediler ne zaman Guruldar?
Kediler gurlamayı hayatlarının 2 ve ya 3.gününde hemen öğrenirler. Daha doğrusu, bu mucizelerini içgüdüsel olarak keşvederler. Gurlama henüz gözlerinin açılmadığı ve kulaklarının iyi duymadığı hayatlarının ilk günlerinde kedilerin annelerine "buradayım, acıktım, iyiyim," diyebilmelerinin tek yoludur.