Editör
Efsanevi Üye
Kedim aşırı isırıyor nasıl çözerim?
Kedim Aşırı Isırıyor Nasıl Çözerim?bir An Önce Çözüm Bulmam Lazım. Kedim Aşırı Isırıyor Nasıl Çözerim?bir An Önce Çözüm Bulmam Lazım.
Ne Demek ki kediler neden bitki yer?
kediler neden bitki yer? bitki yemek kedilerin yalanırken yuttukları tüylerini kusmalarına yardım ettiği için severler. ayrıca bazı bitkiler ette olmayan lif, vitamin ve mineral gibi şeyleri içerdiği için kediler bunlara ihtiyaç duyduğunda bitki yerler.
Neden kediniz kum kabına gömerler?
Neden kediniz kum kabına gömerler?
vahşi doğada kediler, yırtıcılardan ve düşmanlardan saklanabilmek için dışkılarını gömerler. bu hareket öylesine kökleşmiştir ki günümüz evcil kedilerinde de aynı şekilde devam etmektedir. neden kediniz kum kabının içindeki kumları eşeleyerek kapatmak yerine, kabın dışından görünmez kumlarla kapatmaya çalışır?
Bu yüzden kediler bulamayacaklarını söylerler?
içgüdüleri ona, yırtıcı hayvanların kendilerini bulamayacakları bir yere saklanmalarını söyler. hem zaten doğuştan birer paranoyak olan kediler bir de hasta olduklarında takip edildikleri hissine kapılırlar ve kaçınılmaz olarak saklanma eğilimi gösterirler. kediler neden yalanmaya bunca zaman ayırırlar?
Neden bazı kediler yün ya giysi yalar?
neden bazı kediler yün ya da giysi yalar? bu konuda iki teori var. birisi kediniz erken dönemde annesinden ayrılmış ve yeterince emememiş olabilir, yündeki lanolin kokusu ona annesini hatırlatıyordur. ya da beslenmesinde lif eksikliği vardır. kediler neden tuvalet için kum kullanırlar?
Neredeyse 3 yaşında bir Kedim var?
Neredeyse 3 yaşında bir Kedim var?
Benimde 3 yaşında bir kedim var kısırlaştırmadan önce evde kedimi besliyorum kaplan mı belli değildi. Çok saldırgandı şimdi çok sakin
Kısırlaştırdıktan 1 hafta sonra kedimizi aldık.?
Kısırlaştırdıktan 1 hafta sonra kedimizi almaya gittiğimizde veteriner, Sakine'nin yarasını yalayarak kabuk bağlamasına sebep olduğunu ve bu yüzden bir süre daha orada kalacağını söyledi. 2 gün sonra ise bir başka küçük operasyon ile kabuk olarak ifade ettiği ölü deriyi aldı ve 7-8 dikiş attığını söyledi.
Ne işe yarar ki kediler bir av yakaladıklarında?
kediler bir av yakaladıklarında hızlı bir şekilde birkaç kez ısırarak avlarını öldürürler. bu takırdama hareketi, avının üzerinde uygulamak istediği tekniğin bir tür simülasyonudur, öldürmeden önceki son prova da diyebiliriz. kediler neden dört ayak üzerine düşer?
Kedi sahipleri köpek sahiplerinden daha zeki?
Kedi sahipleri köpek sahiplerinden daha zeki?
Kedi sahipleri köpek sahiplerinden daha entellektüel ve zeki. Öyle sallamasyon değil, Wisconsin'de Carroll Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, kedi sahipleri köpek sahiplerinden çok daha belirgin bir zekaya sahip. 2. Kedi sahipleri daha empatik.
Bir kedi sahipiyle anlaşmak daha kolaydır?
Bir İsveç araştırması bir kedinin bir kadında yarattığı mutluluk ve yoldaşlık duygusunun neredeyse romantik ilişkiyle eşit olduğunu göstermiştir. Yani tıpkı köpeklerdeki gibi, onlara kibar davranırsanız, karşılığını kat kat alırsınız. 4. Kedi sahipleriyle anlaşmak çok daha kolay.
Bir Kedim de uyuyan uyuyosun?
Daha geçen aya kadar yanımda uyuyan kedim artık sadece kendini sevdirip gidiyor. Belki de havalar sıcak olduğu için yapıyor bilmiyorum. Ama o tarif ettiğin emme hareketini benim kedim de yatağın üstünde pikeye yapıyor, yavru olduğu için yaptığını düşünüyorum.
Yavru kedinin isirigiysa o minik incecik * dislerin izi kalir?
Yavru kedinin isirigiysa o minik incecik * dislerin izi kalir?
ozellikle yavru kedinin isirigiysa o minik incecik * dislerin izi butun gun boyunca kalir, kan ciktiysa gunlerle o izlere bakarsiniz.
Ne Demek ki kedilerin çenesi kemik ve kas yapılarından daha tehlikeli?
kedilerin çenesi kemik ve kas yapıları sebebiyle köpeklerin çenesinden daha tehlikeli olduğu için küçümsememek gerekir. ancak nedense kediler ilk silah olarak ağızlarını değil pençelerini kullanırlar, sanırım daha uzaktan etkili olduğu için bu şekilde davranıyorlar…