Modoratör
Efsanevi Üye
Kaza ile Sonuclanmayan olay nedir?
Kazanın ucuz atlatılması, gerçekleşmemiş kaza ya da az kalsın oluyordu denilebilecek; yaralanma veya kayıpla sonuçlanmayan olaylara ramak kala denir. Ramak kala ya bir tehlikeli durum, ya da bir tehlikeli davranış olayının sonucudur.
Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği ilk hangi sektörde?
Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği ilk hangi sektörde?
İş sağlığı ve iş güvenliği alanına yönelik ilk düzenleme, 1865 tarihli Dilaver Paşa Nizamnamesi olmuştur. Bu nizamname, dönemin padişahının onayından geçmemekle birlikte Ereğli Kömür Havzası'nda uygulanmıştır.
Iş sağlığı ve güvenliği olay nedir?
Iş sağlığı ve güvenliği olay nedir?
Olay : Yaralanmaya veya sağlığın bozulmasına veya ölüme sebep olan veya sebep olacak potansiyele sahip olan,işle ilgili olaylar. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi : Kuruluşun İSG politikasını geliştirmek ve uygulamak ve İSG risklerini yönetmek için kullanılan tüm kuruluşun yönetim sisteminin bir parçası.
Iş kazalarına neden olan tehlikeli hareketler nelerdir?
Aşağıdaki örnekler tehlikeli davranışlara örnektir ve iş kazalarına sebebiyet verebilir.
- Kişisel Koruyucu Donanım Kullanmama.
- Talimatları Uygulamama.
- Takılı Makine Koruyucusunu Çıkartarak Çalışma.
- Yetkisiz Ve İzinsiz Olarak Tehlikeli Bölgede Çalışmak.
- Dalgınlık Ve Dikkatsizlik.
- Tehlikeli Hızla Çalışmak.
- İş Disiplinine Uymamak.
Iş kazalarına neden olan fizyolojik faktörler?
Iş kazalarına neden olan fizyolojik faktörler?
Şekil 1. İş Kazalarının Nedenleri (TMMOB, 2011: 15)
Iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ilk hukuki düzenleme hangi sektörde?
Iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ilk hukuki düzenleme hangi sektörde?
Hiç şüphesiz ki iş sağlığı ve iş güvenliği alanına yönelik ilk düzenlemeler de bu dönem dâhilinde meydana gelmiştir. Bu dönem içeri- sinde yapılan ilk düzenleme, 1865 tarihli Dilaver Paşa Nizamnamesi olmuş- tur. Bu nizamname, dönemin padişahının onayından geçmemekle birlikte Ereğli Kömür Havzası'nda uygulanmıştır.
Iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ilk çalışmalar hangi ülkede?
1802 yılında "Çırakları Sağlığı ve Morali (Diğer adı Çıraklık Sağlık ve Ahlakı Kanunu)" yasası yürürlüğe girmiştir. Çıkarılan bu kanun, beraberinde çalışma hayatına düzen getirmiştir. "Çırakları Sağlığı ve Morali Yasası" İngiltere'de iş sağlığı ve güvenliği alanında çıkarılan ilk yasa olarak gösterilmektedir.
Ramak kala olay nedir ISG?
Ramak kala olay nedir ISG?
Ramak Kala Olay; personeli, işyerini ya da ekipmanları zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan, işyerinde meydana gelen olaydır. Günlük hayatta "Az kalsın" diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.
Iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin amacı nedir?
Iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin amacı nedir?
Bir ISO 45001:2018 İSG yönetim sisteminin uygulamaya konulmasındaki amaç, kuruluşun güvenli ve sağlıklı iş yerleri sağlamasına imkân vermesi, çalışmaya bağlı yaralanma ve hastalıkların engellenmesi ve İSG performansını sürekli olarak geliştirilmesidir.