- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kaynaştırma eğitimi ne demek?
Çocuğu normal hale getirmek değil, onun ilgi ve yeteneklerini en iyi şekilde kullanmasını sağlamak, toplum içinde yaşayabilmesini kolaylaştırmaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin akranlarıyla aynı kurumda eğitim görme hakkı vardır. Kaynaştırma, özel ve genel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.
Kaynaştırma eğitimi nedir meb?
Özel gereksinim gerektiren bireylerin akranları ile birlikte okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında aynı sınıfta eğitim görmesi ve sosyal açıdan bütünleĢtirilmesi için özel eğitim destek hizmetleri, özel araç gereç ve eğitim materyalleri sağlanarak yapılan tam zamanlı eğitimdir.
Kaynaştırma eğitimi türleri nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi türleri nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi nasıl uygulanır?
- Tam zamanlı kaynaştırma: Bu tür eğitimde çocuk normal sınıfta, tam gün eğitim alır.
- Yarı zamanlı kaynaştırma: Bu eğitimde çocuk özel eğitim almaya devam eder ancak bazı dersleri yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte, aynı sınıfta alır ya da etkinliklere katılır.
Kaynaştırma eğitimini kimler alır?
Kaynaştırma eğitimini kimler alır?
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) göre zihinsel, işitme, görme, bedensel yetersizliği, dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizmli, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar kaynaştırma öğrencisi adıyla okullarda öğrenim görebiliyorlar.
Kaynaştırma öğrencisine nasıl eğitim verilir?
Kaynaştırma; özel eğitim gereksinimi olan bireylerin normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim almasıdır….Kaynaştırma eğitiminde;
- Çocuğun yaşıtlarıyla sosyal iletişimde bulunması,
- Toplum içine karışması,
- İlgi ve yeteneklerini keşfetmesi,
- Genel eğitim programına adapte olabilmesi amaçlanmaktadır.
Kaynaştırma eğitimi okul personeli kimler?
Kaynaştırma eğitiminin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için ekipte yer alan bireylerin işbirliği içinde çalışması gerekmektedir. Kaynaştırma ekibinde yer alan bireyler; sınıf öğretmeni, okul yönetimi, rehber öğretmen, aile ve yardımcı öğretmendir.
Kaynaştırma Uygulamaları kaç şekilde yapılır?
Kaynaştırma Uygulamaları kaç şekilde yapılır?
Okullarda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin bir sınıfa en fazla iki(2) öğrenci olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır. Ülkemizdeki kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamalarının büyük bir çoğunluğu tam zamanlı kaynaştırma uygulaması şeklinde yapılmaktadır.
Kaynaştırma raporu kimlere verilir?
Kaynaştırma raporu kimlere verilir?
Kaynaştırma raporu; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri'nin, IQ düzeyi 60-90 arasında olan, dikkat dağınıklığı ve özel öğrenme güçlüğü çeken atipik otizm tanılı öğrenciler için verdiği bir belgedir.
Kaynaştırma eğitimine yönelik eğitim kurumları nelerdir?
3- Kaynaştırma Eğitiminin Avrupa ve Türkiye'deki Durumu
- Engellilerin geçişleri için uyum sınıfları
- Okul içinde özel sınıf.
- Normal okul içinde özel eğitim okulu.
- Bağımsız özel eğitim okulları
- İki öğretmenli sınıf.
- Özel eğitim kompleksleri.
Kaynaştırma öğrencilerinin programını kim yapar?
CEVAP : Okul rehberlik servisi, RAM temsilcisi veya BEP Geliştirme Birimi üyeleri ile birlikte ailelere; kaynaştırma eğitiminin yetersizliği olan öğrenciler ile sınıftaki diğer öğrencilere kaynaştırma eğitiminin faydaları konusunda bilgilendirme ve ikna toplantıları yapılır.
Kaynaştırma uygulamalarında kimler yer alır?
Kaynaştırma uygulamalarında kimler yer alır?
Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının etkin şekilde yürü- tülmesinde, eğitim ve öğretim sürecinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında sınıf öğretmeninin, alan öğretmelerinin, sınıf rehber öğretmenin, okul rehber öğretmeninin, okul idaresinin birtakım görev ve …