- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kaynaştırma destek hizmetleri nelerdir?
Kaynaştırma, gerektiğinde sınıf öğretmenine ve / veya engelli öğrenciye destek özel eğitim hizmeti sağlanması koşulu ile engelli öğrencilerin normal eğitim ortamlarında eğitilmesidir.
Kaynaştırma nedir neden gereklidir?
Kaynaştırma nedir neden gereklidir?
Kaynaştırma uygulamaları, dil ve konuşma geriliği olan çocukların iletişim ve konuşma becerilerinin gelişmesini sağlar. Kaynaştırma eğitimi alan öğrencinin sınıfında bulunan diğer öğrencilerinde farkındalık düzeyi artmış olur.
Kaynaştırma eğitimi kapsamında sunulan destek hizmetler ve ek hizmetler nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi kapsamında sunulan destek hizmetler ve ek hizmetler nelerdir?
Kaynaştırma uygulamasının gereklerinin yerine getirilmesinde destek özel eğitim hizmetle- rinden yararlanılabilmektedir. Destek özel eğitim hizmetleri, kaynak odada eğitim, sınıf-içi yardım ve özel eğitim danışmanlığı biçiminde kaynaştırma öğrencilerine ve/veya öğretmen- lerine sağlanan ek hizmetlerdir.
Özel eğitim Destek Hizmetleri Nelerdir?
Özel Eğitim Destek Hizmetleri
- Akademik destek (Okuma, yazma, matematik vb.)
- Sosyal – Duygusal destek.
- Psikolojik danışmanlık.
- Konuşma – dil eğitimi.
- Büyük – küçük kas ( motor ) gelişim desteği.
- Özel eğitim danışmanlığı
Kaynaştırma eğitiminin amacı nedir?
Kaynaştırma eğitiminin amacı nedir?
Kaynaştırma eğitiminin esas olan amacı şu şekildedir; çocuğu normal bir hale getirmek değil de çocuğun bilgilerini ve yeteneklerini en iyi bir biçimde kullanabilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte toplum içerisinde konforlu bir şekilde yaşayabilmesini kolaylaştırmaktır.
Kaynaştırma eğitimi türleri nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi türleri nelerdir?
Kaynaştırma eğitimi nasıl uygulanır?
- Tam zamanlı kaynaştırma: Bu tür eğitimde çocuk normal sınıfta, tam gün eğitim alır.
- Yarı zamanlı kaynaştırma: Bu eğitimde çocuk özel eğitim almaya devam eder ancak bazı dersleri yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte, aynı sınıfta alır ya da etkinliklere katılır.