- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kaymakamlık yardımına nasıl başvurabilirim?
Kaymakamlık yardım parası için başvuruda bulunacak vatandaşlar başvurularını şahsen gerçekleştirecekler. Öncelikle kendi kaymakamlıklarına gidecek olan vatandaşlar orada yer alan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ulaşmaları gerekir.
Issiz kaldim nasil yardim alabilirim?
İşsizlik Ödeneğine Başvuru Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.
Bu yüzden de valilik sosyal yardımlarına başvurmayı düşünen muhtaç ya da dar gelirli vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmaları gerekiyor.
E-devlet kömür yardım başvurusu nasil yapılır?
E-devlet yakacak yardımına başvurmak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklamalısınız. Ardından Uygulamaya Git seçeneğine dokunduktan sonra başvuru formunda başvuracağınız belediyeyi seçmelisiniz.
Işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
39 Tl'den Kimler Yararlanacak?
İşsizlik maaşı hakkından yararlanamayan işsizler ve kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayan ücretsiz izne çıkartılmış olanlar ise günlük 39.24 TL (aylık 1.168 TL) tutarındaki nakdi ücret desteğinden yararlanacaklar. 3 Mayıs tarihine kadar başvuru yapanlara nakdi ücret desteği ödemeleri cuma günü yapılacak.
Valilik yardım veriyor mu?
Valilikler tarafından vatandaşa sağlanan yardım ve destekler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak gerçekleştirilen yardımları kapsamakta olup bunlar 450 TL olarak ödenen öğrenci yardım parası, kira yardımı, fakirlik maaşı yardım kalemleridir.
Daha önce de belirttiğimiz gibi belediyeye nakdi yardım başvurusunda bulunmak isteyenler, belediyeye giderek ya da e-devlet üzerinden nakdi yardım başvurularını tamamlayabiliyorlar. E-devlet üzerinden online platformda yapılan tüm yardım başvuruları; ön başvuru olarak kabul ediliyor.