Son Konular

Kayboldu nasil yazilir TDK?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kayboldu nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Kayıpolmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybolmak şeklinde olmalıdır.

Kayıp mı ettin nasıl yazılır?

"Kaybetmek mi?" yoksa "Kayıp etmek mi?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kayıp etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybetmek şeklinde olmalıdır.

Düzeltme işareti hangi kelimelerde var?

Düzeltme işareti hangi kelimelerde var?
Arapça ve Farsçadan dilimize giren birtakım kelimelerle özel adlarda bulunan ince g, k ünsüzlerinden sonra gelen a ve u ünlüleri üzerine konur: dergâh, gâvur, karargâh, tezgâh, yadigâr, Nigâr; dükkân, hikâye, kâfir, kâğıt, Hakkâri, Kâzım; gülgûn, merzengûş; mahkûm, mezkûr, sükûn, sükût vb.

Kayıp ettim mi kaybettim mi?

Bu kelime genellikle Kayıp ettim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybettim şeklinde olmalıdır.

Daha da nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Dahada şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Daha da şeklinde olmalıdır.

Üniversitesi'nden nasıl yazılır?

Üniversitesi'nden nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Üniversitesi'nde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Üniversitesinde şeklinde olmalıdır.

Şapka işareti hangi kelimelerde kullanılır?

Yazılışları bir, anlamları ve okunuşları ayrı olan kelimeleri ayırt etmek için, okunuşları uzun olan ünlülerin üzerine konur: adem (yokluk), âdem (insan); adet (sayı), âdet (gelenek, alışkanlık); alem (bayrak), âlem (dünya, evren);

Şapkalı a hangi kelimelerde var?

Şapkalı a genellikle l, k ve g, h ünsüzlerinden sonra kullanılır. Hâlâ, dergâh, rüzgâr, dükkân, kâgir, kâğıt, kâtip, kâr, kâse, kâtip, Mevlâ, hâl, mekân, meselâ, mübâlâğa, mükâfat, mülâkat, müptelâ, şelâle, yâr, istiklâl, Kâbe, duâ, emektâr, Hakkâri gibi.

Akşam üstü nasıl yazılır?

Akşam üstü nasıl yazılır?
9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.

Daha da nasıl yazılır TDK?

"Kayboldu" kelimesi doğru olarak "Kaybolmak" şeklinde yazılmalıdır. Ayrıca "Kayıp etmek" değil, "Kaybetmek" şeklinde yazılmalıdır. Düzeltme işareti ise Arapça ve Farsçadan dilimize giren bazı kelimeler ile özel adlarda kullanılır. Örneğin: dergâh, gâvur, karargâh, tezgâh, yadigâr, Nigâr gibi kelimelerde ve dükkân, hikâye, kâfir, kâğıt, gibi kelimelerde düzeltme işareti bulunabilir.

"Kayıp ettim" kelimesinin yanlış yazımı, "Kaybettim" şeklinde olmalıdır. "Daha da" kelimesi ise yanlış olarak "Dahada" şeklinde yazılmamalı, doğru yazımı "Daha da" şeklindedir. "Üniversitesi'nde" yanlış yazımı ise "Üniversitesinde" şeklinde olmalıdır.

Öte yandan, şapka işareti uzun okunan ünlülerin üzerine konur ve yazılışları farklı olan kelimeler arasındaki anlam farkını belirtmek için kullanılır. Örneğin: adem (yokluk), âdem (insan); adet (sayı), âdet (gelenek, alışkanlık); alem (bayrak), âlem (dünya, evren) gibi kelimelerde şapka işareti bulunabilir.

Şapkalı "a" genellikle "l, k, g, h" ünsüzlerinden sonra gelir. Örneğin: hâlâ, dergâh, rüzgâr, dükkân, kâgir, kâğıt, kâtip, kâr gibi kelimelerde şapkalı "a" kullanılabilir.

Son olarak, "Akşam üstü" kelimeleri bitişik yazılır ve belirli zamanları ifade eder. Ayrıca, "Daha da" kelimesi doğru olarak ayrı yazılmalıdır.

Ust uste hapsirmak ne anlama gelir?

Dis Hekimliginde hangi branslar var?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt