- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kavanin ne demek?
(Kanun. C.) Kanunlar. Devlet idare kaideleri.
Demirci Kawa dini nedir?
ÖSO güçlerinin Zerdüştlük inancında kutsal görülen Demirci Kawa'nın Afrin merkezindeki heykelini yıktığı belirtildi.
Kawa hangi dil?
Demirci Kawa Efsanesi, (Farsça: کاوه آهنگر (Kave Ahenger), Kürtçe: Kawayê Hesinker) İran mitolojisinde acımasız yabancı hükümdar Zahhāk'a isyan eden mitolojik kahramanın öyküsüdür.
Kawa kimdir nerelidir?
Kawa kimdir nerelidir?
Aslen Muşlu olan "Hozan Kawa", savaşın, çatışmanın yoğun olduğu, Kürt demenin, Kürtçe türkü söylemenin yasak olduğu 1990'lı yıllarda, henüz 17 yaşındayken düğünlerde, gecelerde Kürtçe türkü söylediği için gözaltına alınmış, tutuklanmış ve hapse atılmış. 1993'te "Tek suçu türkü söylemek" olduğu için Muş Cezaevi'ne …
Hesinkar ne demek?
Hesinkar ne demek?
Birinin adı Hürmüzdür ve bereket ve ışık saçan anlamına gelmektedir.
Mukteziye ne demek?
(ﻣﻘﺘﻀﻰ) i. (Ar. iḳtiżā' "gerektirmek, gerekli kılmak"tan muḳteżі) Gerekli olan, gerekli, lüzumlu şey, lâzım: Mâni ve muktezî teâruz ettikte mâni takdim olunur (Cevdet Paşa). Lâkin size söyledim demincek / Siz de bana muktezîsiniz pek (Abdülhak Hâmit).
Kavin Kürt ismi mi?
güçlü, cesur kız çocuğu anlamına gelen isim. ilk kez bugün bir butik otelin isminde tesadüf ettiğim kelime olan kavin farsça kökenli, güçlü ve cesur kız çocuğu anlamına geliyormuş. söylerken yüzümde tebessüme ve hüzne sebebiyet veriyor.
Hozan Kawa kac yaşında?
20 yaşındaki bir genç olarak Avrupa'ya çıkmak zorunda kalan Hozan Kawa, şimdi 40 yaşında bir sanatçı olarak Türkiye'ye dönmenin heyecanı içerisinde. Başka bir değişle ömrünün yarısını ülkesinden, doğup büyüdüğü topraklardan, ailesinden, sevenlerinden ayrı geçirmiş.
Hozan Dino kimdir nerelidir?
Hozan Dino kimdir nerelidir?
Sürgündeki Kürt sanatçı Hozan Dino 17 yıllık hasretten sonra ülkeye geri döndü. Asıl adı Yusuf Şahin olan 1969 Ardahan doğumlu olan Hozan Dino 1998'de Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmış Hollanda'ya iltica etmişti.