Son Konular

Kat mulkiyeti Kanunu neleri kapsar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kat mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 1. maddesine göre; "tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir" şeklinde ifade edilmiştir.

Kat mülkiyeti Kanunu ortak giderler nelerdir?

Apartman ortak giderleri nelerdir? Apartman ortak giderleri; kapıcı, kaloriferci, bekçi, yönetici ve bahçıvan ücretleri, ana gayrimenkulün sigorta primleriyle bütün ortak yerlerin koruma, bakım, onarım ve güçlendirme giderleri ve ortak tesislerin işletme giderleridir.

Bir bağımsız bölümün dışında olup doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere ne denir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere ne denir?
Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere ise eklenti denir. Söz konusu bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti adı verilirken, bu hakka sahip olanlar da kat maliki olarak anılır.

Apartman yönetim planı olmazsa ne olur?

Apartman yönetim planı olmazsa ne olur?
Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.

Apartman yönetim planı nereden temin edilir?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.

Anagayrimenkül ne demek?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 2. maddesine göre kat mülkiyetine konu olan bir gayrimenkulün tamamına anagayrimenkul adı verilir. Ana gayrimenkulde, kat irtifakı ya da kat mülkiyetine bağlanmamış paylar bırakılamaz.Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre gayrimenkulün esas yapı kısmına ana yapı denir.

Mimaride eklenti nedir?

Mimaride eklenti nedir?
Ana gayrimenkul üzerinde, her biri ayrı ayrı kullanılmaya uygun olan ve kanun hükümleri uyarınca bağımsız mülkiyetin konusu olan bölümlere ise bağımsız bölüm denir. Bağımsız bölümün dışında yer almasına rağmen, bağımsız bölümün kullanımına tahsis edilen yerlere ise eklenti adı verilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu, tamamlanmış bir yapının bölümleri üzerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulması üzerine odaklanmaktadır. Bu kanun kapsamında ayrı ayrı kullanılmaya elverişli olan bölümlerde bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir. Apartmanların ortak giderleri ise genellikle kapıcı, kaloriferci, bekçi, yönetici ve bahçıvan ücretleri, sigorta primleri, ortak yerlerin koruma, bakım, onarım ve güçlendirme giderleri ile ortak tesislerin işletme giderlerini içermektedir.

Eklenti, bir bağımsız bölümün dışında bulunup doğrudan o bölüme tahsis edilen yerleri ifade etmektedir. Kat maliklerinin sahip olduğu kat mülkiyeti hakkı, bağımsız bölüm üzerinde kurulurken, eklentiler bağımsız bölüme doğrudan hizmet veren ve o bölüme tahsis edilen alanlardır.

Apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanım şeklini, yönetici ve denetçilerin ücretlerini ve diğer yönetim konularını belirlemek amacıyla oluşturulan bir belgedir. Yönetim planı olmadığı durumlarda, anlaşmazlıklar genel kanun hükümlerine göre çözümlenir. Apartman yönetim planına ulaşmak için ise tapuda bulunan belgeler arasında yer alabilir ve Tapu Müdürlüğü aracılığıyla temin edilebilir.

Anagayrimenkül, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kat mülkiyetine konu olan bir gayrimenkulün tamamını ifade eder. Bu gayrimenkulde ana yapı kısmına bağlanmamış paylar bırakılamaz. Ana gayrimenkuldeki bağımsız bölümler ise eklentilerden ayrı olarak tanımlanır ve her birinin bağımsız mülkiyeti bulunabilir.

Mimaride eklenti ise bir bağımsız bölümün dışında yer almasına rağmen, o bağımsız bölüme tahsis edilen ve kullanılan alanları ifade eder. Bu alanlar bağımsız bölüme hizmet eden veya destek sağlayan ek nitelikteki yerlerdir.

Reflu icin hangi testler yapilir?

Forex ile para kazanmak caiz mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt