- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kat malikinin eşi denetçi olabilir mi?
Bağımsız bölüm malikinin eşi dışardan biri demektir. Dolayısı ile denetçi olamaz.
Denetçi kim olur?
Denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre ruhsat almış yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir unvanını taşıyan ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca yetkilendirilen …
Yapı denetim sistemi ne zaman açilacak?
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle faaliyete geçirilen Ulusal Yapı Denetim Sistemi'ne; şantiye şefliği, yapı denetçisi ve mimari proje müellifi olarak kayıt olunması gerekiyor.
Kat malikinin eşi kat maliki sayılır mı?
Yukarıda yer alan yasal düzenlemeye göre, Kat Malikleri Genel Kurulunun vereceği karar ile herkes yönetici olabiliyor. Buna göre "Kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?" sorusunun yanıtı; Kat Malikleri Kurulunun karar kılması halinde "Evet, olabilir." şeklinde karşımıza çıkıyor.
Apartman yönetimi nereye şikayet edebilirim?
APARTMAN YÖNETİCİSİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? Apartman yöneticisi hakkında şikayet oluşması üzerine kat malikleri toplanarak çoğunluk oyunun toplanması halinde yeni yönetici seçebilir. Konu hakkında şikayet yapılacaksa yetkili yine taşınmazın bağlı olduğu Sulh Mahkemesidir.
Apartman karar defterini kim inceler?
Sitenin defterlerini her isteyen kat maliki dilediği zaman inceleyemez. Sitenin denetçisi bu işi kat malikleri adına yapar. Denetimin üç aylık periyotlarda yapılması gerekir, denetçi gerekli görürse bunun dışında da defterleri inceler ve kat malikleri kuruluna bu konuda rapor verir.
Kat maliklerinin kararı neticesinde bu denetçi bir kişi olabileceği gibi üç kişilik bir denetleme kurulu olarak da belirlenebilir. Denetçilerin kanunen 3 ayda bir ve şüpheli bir durum var ise her zaman site yönetimini denetleme hakkı vardır.
Site Denetçileri Hangi Haklara Sahiptir? Denetçilerin sahip olduğu en önemli yetki Kat Malikleri Kurulunu toplama yetkisidir. Ayrıca bir usulsüzlüğün tespit edilmesi halinde (denetçiler aynı zamanda kat maliki de olduğu için) mahkemeye başvurma hakkına da sahip olacaklardır.