Son Konular

Kase hangi dil?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kaşe hangi dil?

Kaşe kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Kaşe, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Fincan kelimesi nereden gelir?

Arapça fincān فنجان "kâse, tas" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Farsça aynı anlama gelen pingān پنگان sözcüğünden alıntıdır.

Çanak Türkçe mi?

Çanak Türkçe mi?
Çanak kelimesi Türkçe'de "kadeh, kâse" anlamına gelir. Çince zhân "kadeh, kâse" sözcüğünden +Ak sonekiyle türetilmiştir.

Ayak Eski Türkçede ne demek?

Ayak Eski Türkçede ne demek?
Eski Türkçe Bir Etimoloji Denemesi: Ayak "Kâse, Kadeh. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi, 7(2), 650-662. Türkçede "sıvı içmeye yarayan kap, kâse, kadeh, çanak, fincan" gibi çeĢitli anlamlarla karĢımıza çıkan ayak, Türk kültüründe çok yaygın ve eski hatıraları olan bir kelimedir.

Kaşe nedir yemek?

bir malın ya da hizmetin piyasada bilinen tutarına da kaşe denir. kaşe; nişastadan hazırlanmış ince bir kapsülün içine, toz haldeki ilaç maddesi koyularak yapılan ilaç hazırlama biçimi.

Fincan ismi ne anlama gelir?

Fincan isminin anlamı; Çay, kahve vb. sıcak şeyler içmekte kullanılan, genellikle kulplu, porselen veya camdan yapılmış küçük kap demektir.

Fincan mı filcan mı?

Fincan mı filcan mı?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Filcan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Fincan şeklinde olmalıdır.

Çanak ne demek TDK?

Çanak ne demek TDK?
Çanak in anlamı nedir kısaca? Toprak, metal vb. den yapılmışyayvan, çukurca kap. Çiçeğin en dışında bulunan yeşil yaprakların tümü. Göz çukuru.

Tabak çanak kelimesinin anlamı nedir?

Lambanın altına yerleştirilen, kupa biçimindeki yayıcı, kırıcı ya da yansıtıcı.

Ayak sözcüğü Türkçe mi?

ayak kelime kökeni Eski Türkçe ādak sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe āt- veya ād- "açmak" sözcüğünden türetilmiş olabilir; ancak bu kesin değildir.

Ayak kelimesi nereden gelir?

Ayak kelimesi nereden gelir?
Kelime bu şekliyle, Eren'in belirttiği gibi at- kökünden türetilmiştir. Aynı kökten türetilen adım (kelimesi bilinmektedir. Ancak ek, başlangıçta -gak > -ak biçiminde gelişmiş olmalıdır. Buna göre at-gak > at-ak >adak > ayak (adım atma organı) biçiminde açıklanabilir.

Kaşe kelimesinin Fransızca'dan Türkçe'ye geçtiği bilgisine katılıyorum. Fransızcadaki "cachet" kelimesinden Türkçe'ye geçen "kaşe" kelimesi genellikle resmi evraklarda ve belgelerde kullanılan damga anlamına gelir.

Fincan kelimesinin Arapça "fincān" sözcüğünden alıntı olduğunu ve kâsenin bir çeşidi olarak kullanıldığını biliyorum. Arapça sözcük ise Farsça "pingān" kelimesinden alıntıdır.

Çanak kelimesinin Türkçe'de "kadeh, kâse" anlamına geldiği ve Çince "zhân" kelimesinden türetildiği konusuna da hakimim. Çanak genellikle yemek yemek veya içecekler için kullanılan kap anlamında kullanılır.

Ayak kelimesinin Eski Türkçe'de "kâse, kadeh" anlamına geldiğini öğrendim. Ayak kelimesi Türk kültüründe sıvı içecekleri için kullanılan kapları ifade etmek için yaygın olarak kullanılmıştır.

Kaşe kelimesinin aynı zamanda piyasada bilinen bir malın veya hizmetin tutarına da denildiğini ve ilaç hazırlamada kullanılan ince bir kapsül anlamına geldiğini belirtmişsiniz. Bu bilgi doğru ve kaşenin farklı alanlarda kullanıldığını gösteriyor.

Fincan kelimesinin çay, kahve gibi sıcak içecekler için kullanılan küçük bir kap anlamına geldiğini biliyorum. Genellikle porselen veya cam gibi materyallerden yapılan ve kulplu olan fincanlar yaygın olarak kullanılır.

Çanak kelimesinin TDK'daki tanımına baktığınızı ve toprak, metal gibi malzemelerden yapılan, içine sıvı veya yiyecek konulan kap anlamına geldiğini öğrendiğinizi belirtmişsiniz. Ayrıca çiçekler için kullanılan yeşil yaprakların tümüne veya göz çukuru anlamında da kullanıldığını eklemişsiniz.

Tabak çanak kelimesinin lambanın altına yerleştirilen, ışığı yönlendiren veya yayıcı fonksiyonu olan aksesuar anlamına geldiğini biliyorum. Bu tür tabak çanaklar genellikle aydınlatma ekipmanlarıyla ilişkilendirilir.

Ayak kelimesinin Türkçe sözcük olduğunu, Eski Türkçe kökenli olduğunu ve at- kökünden türetildiğini belirtmişsiniz. Ayak kelimesi Türkçe'de adım atma organı anlamında kullanılmaktadır.

Son olarak, videonun içeriğine erişemem çünkü sadece metin tabanlı bilgilere odaklanabilirim. Eğer videonun özetini veya içeriğini metin olarak paylaşırsanız, konu hakkında daha fazla bilgi vermemde yardımcı olabilirim.

Umre ve hac arasindaki fark nedir?

Avukatlar ingilizce bilmeli mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt