Son Konular

Kasaba nedir cografya?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kasaba nedir coğrafya?

Kasaba, köyden büyük şehirden küçük yerleşim yeri. Henüz kırsal özelliklerini yitirmediği için şehir değildir fakat belirli oranda sanayi ve ticaret faaliyetlerine sahip olduğu için de köy olarak adlandırılamaz. Köy Kanunu, 2.000 ilâ 20.000 arası nüfusa sahip yerler için "kasaba" demektedir.

Il neye denir?

İl: Çoğu ülkede ve ülkemizde atanmış bir vali tarafından yönetilen yönetim bölgesidir. Ancak bazı ülkelerde kendi bayrakları, marşları vardır ve vali halk tarafından seçilir. İlçe: Ülkemizde kaymakam tarafından yönetilen ilden küçük yönetim bölgesi.
Valiler ve kaymakamlar hükümet tarafından atanarak resmi göreve getirilir. Bu kişiler de hükümetten aldıkları emirleri yerine getirir. İl ve ilçe yönetimleri yerel yönetim birimleridir. Doğal olarak da yönetimlerinden belediyeler sorumludur.
Ilçeyi yöneten kişi kim?
İLÇE İDARESİ VE TEŞKİLATI İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur.
İl ve şehir aynı şey mi?
Şehir ile kent aynı anlamdadır, il veya vilayet ise şehir veya kentin yanı sıra belirli bir alandaki orman, otlak, dağ, köy, bataklık, göl gibi bütün coğrafi unsurları içermektedir.

Tarih dersi il ne demek?

Şehrin niteliklerini taşıyan büyük yerleşim yeri. İl Tarih Terimi Olarak İl: 1. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde "İl" sözcüğü, devleti ifade etmek için kullanılmıştır.

Kasaba nerenin ilçesi?

Kasaba, Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir mahalledir.
– Kaymakam, ilçenin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur; – Kaymakam, ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan herhangi bir idare veya daire başkanlığından isteyebilir.

Bacillus subtilis nerede bulunur?

Deri ceket modasi gecti mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt