Son Konular

Karsilastirma anlatim bicimi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Karşılaştırma anlatım biçimi nedir?

Karşılaştırma Birden fazla varlık ya da kavram arasındaki benzerlik veya farklılıkları ortaya koymak için kullanılan anlatım yoluna karşılaştırma denir. Daha çok tartışmacı ve açıklayıcı anlatım içinde kullanılan bu yöntemde, varlıkların farklı ya da ortak yönleri ele alınır.

Düşünceyi geliştirme yollarından Somutlama nedir?

7) Somutlama Soyut kavramları benzetme yoluyla açıklamaktır. Kavram, benzetilen varlığın bazı nitelikleriyle kavratılmaya çalışılır. Bu yolla kavram zihinde canlanır, görünürlük kazanır. Örnekleme, tanımlama, karşılaştırma gibi düşünceyi geliştirme yollarında somutlamaya başvurularak düşünce kolayca kavratılır.
Örnekleme nedir dil bilgisi?
Ele alınan konuyu, ileri sürülen düşünceyi somutlamak, açıklamak, doğruluğunu kanıtlamak için başvurulan anlatım tekniğine örneklendirme denir. Yazılı ya da sözlü anlatımda "örneğin, örnek vermek gerekirse, mesela" gibi açıklamayı pekiştirici ifadelerden sonra örnekler sıralanır.

Düşünceyi Geliştirme Yolları Nelerdir örneklerle?

Düşünceyi Geliştirme Yolları

Düşünceyi geliştirme yollarından örnekleme ne demek?

Örneklendirme: Bir düşüncenin daha anlaşılır ve somut hale gelmesi için konu ile ilgili örnekler verilmesidir. Bu yöntem ile konunun hem daha anlaşılır olması hem de daha akılda kalıcı olması sağlanır. Bir düşüncenin daha anlaşılır ve somut hale gelmesi için konu ile ilgili örnekler verilmesidir.
Ilgi kurma nedir kısaca?
Paragrafta ortaya konan düşüncenin açıklanması için, herhangi bir durumun ya da olayın ortaya çıkışını, onun nedenini geçmişte olan bir başka duruma veya olaya dayandırarak açıklamaktır. Bu anlatım yolunda geçmişteki bir olay anımsatılarak asıl anlatılmak istenen daha net ve inandırıcı bir biçimde ortaya konmuş olur.

Tarimda biyoteknolojik uygulamalara neden ihtiyac duyulur?

Celik surdurulebilir mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt