Son Konular

Kardiak ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kardiak ne demek?

Kalple ilgili. Kalp hastalığı olan kimse.

Kardiyak remodeling nedir?

Semptomatik kalp yetersizliğine doğru kalp yetersizliği ilerlerken nörohumoral ve sitokin sistemlerinin artmış aktivasyonu miyokart da sol ventrikül yeniden yapılanması (remodeling) denilen hedef doku değişiklikleri meydana getirir.
kazazedenin ani kardiyak arrest yaşadığını varsaymalı ve yardım çağırmak için telefon etmelidir (112'yi veya acil yardım hattını aramak), bir OED bulmalıdır (eğer yakında varsa) ve kazazedenin yanına dönerek OED'yi bağlamalı, kullanmalı ve KPR yapmalıdır.
Kardiyak ölüm ne demek?
Daha önceye ait ölümcül bir hastalığı olmayan birinde, beklenmedik bir şekilde ve şikayetlerin başlamasıyla kısa süre içinde (genellikle 1-2 saat içinde) oluşan ölüme, ani kardiyak ölüm denilmektedir.
Kalp yetmezliği nedir belirtileri ve tedavisi?
Kalp yetmezliği genel anlamda kalbin çeşitli nedenlere bağlı olarak zarar gördüğü veya zayıfladığı durumlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Kalbin kan pompalama odacıkları olan ventriküllerin sertleşmesi, kalbin iki atışı arasında tam olarak kan ile doldurulamamasına neden olarak kalp yetmezliğine yol açabilir.

Miyokardiyal hücre nedir?

Tıp dilinde miyokard olarak bilinen, halk dilinde ise kalp kası olarak adlandırılan kalp kası, iltihaplanma durumunda belirli sebeplere ve sonuçlara yol açabilir. Miyokardit kalp kasının iltihaplanması ya da kalp kasının enfeksiyon alması anlamına gelir. Kalp kası kalbin çok büyük bir kısmını meydana getirmektedir.

Resüsitasyon ne zaman sonlandırılır?

Spontan dolaşıma dönüşün olmadığı kişiler için 30 dakikadan sonra resüsitasyon çabalarına devam etmemesi tavsiye edilmektedir.
Sinüzal taşikardi.
Ani kardiyak ölüm nasıl olur?
Sıklıkla uzun süreli ventrikül taşikardi ya da ventrikül fibrilasyonu denilen öldürücü ritim bozukluklarının oluşmasıyla ortaya çıkar. Ölüm 1-2 saat içinde, hele dakikalar içinde oluşuyorsa, büyük bir olasılıkla (yüzde 90-95) aritmiye bağlıdır.

Birinci kalp sesi ne demek?

Karaciger atardamari var midir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt