- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Karar verme sürecinin ilk adımı nedir?
Genel Bir Çerçeve Çizin. Karar verme sürecinin ilk aşamasında; bu kararın artılarını, eksilerini, kimi nasıl etkileyeceğini ve olası sonuçlarını değerlendireceğiniz genel bir çerçeve çizmelisiniz.
Yönetim süreçleri karar verme nedir?
1 Yönetim Süreçleri –I (Karar Verme, Planlama ve Örgütleme) 2 Karar Verme Karar verme, insanın istediği sonuca ulaşmak için alternatifler arasından seçim yapmasıdır. Yönetim işlevi kararla başlar, kararla biter. Örgütün yaşaması alınan kararların doğruluğuna bağlıdır.
1. Genel Bir Çerçeve Çizin. Karar verme sürecinin ilk aşamasında; bu kararın artılarını, eksilerini, kimi nasıl etkileyeceğini ve olası sonuçlarını değerlendireceğiniz genel bir çerçeve çizmelisiniz.
Etkili karar verme sürecinin aşamaları nelerdir?
Karar Verme Süreci
Karar verme tipleri nelerdir?
Karar Tipleri
Çok kriterli karar verme yöntemi nedir?
Çok Kriterli Karar Verme
Karar vermede kullanılan ölçütler nelerdir?
Karar ağacı yöntemiyle belirsizlik altında karar verme durumunda kullanılan karar ölçütleri şu şekilde sıralanabilir:
Tüketici satın alma karar süreci aşamaları nelerdir?
Tüketicinin davranışını açıklamaya yönelik satınalma sürecinde geçirdiği aşamaları beş grupta toplanabilir (Mucuk, 1999:89): 1. Bir ihtiyacın duyulması 2. Alternatiflerin belirlenmesi, 3. Alternatiflerin değerlendirilmesi, 4. Satınalma kararının verilmesi, 5. Satınalma sonrası duygular.