Editör
Efsanevi Üye
Kaputun değiştiği nasil anlaşilir?
Araç değişen parça öğrenme yöntemlerinden birisi de montaj noktalarına dikkatli bir şekilde bakmaktır. Kaput, kapı ve bagaj kapağı gibi parçaların gövde ile birleşimi, özel uçlara sahip vidalarla sağlanmaktadır. Sökülen vidaların boyalarında kalan izler, parçanın sökülüp sökülmediğine ilişkin fikir verir.
Orjinal Değişen nasıl anlaşılır?
Değişim yapılmış parçaların tespitinde bir diğer etkili yöntem de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) uygulaması olan Araç Değişen Parça Sorgulama sistemidir. Bu sistem aracın değişen parçaları, değişen parça sayısı, hasar tutarı ve hasar tarihi gibi bilgilere erişim sağlayabilmenizdir.
Renk değiştiren boya nedir?
Renk değiştiren boya nedir?
Dış katmandaki termokromik ip, renk değiştiren pigmentlerin normal tekstil pigmentleriyle harmanlanmasıyla elde edilen bir boya ile renklendiriliyor. Dışarıdaki sıcaklık yükseldikçe termokromik pigmentler transparan hale geliyor ve normal tekstil pigmentleri kendi rengini koruyarak görünür hale geliyor.
Tofaş ön panel değişen Nasıl Anlaşılır?
Ekspertizde vida yuvalarından gözle kontrolle veya tramer sorgusunda değişen parça detaylarından ön panelin geçmişi öğrenilebilir. Eğer almak istediğiniz aracın ön paneli değişmişse mutlaka kaput, ön çamurluklar ve podyeleri kontrol ettirmeniz gerekir.
Aracın hangi model olduğunu nasıl anlarım?
İlk adım, şasi numarasını öğrenmektir. Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.
Araç renk değişikliği nasıl yapılır?
Araç renk değişikliği nasıl yapılır?
Renk Değişim Yöntemleri
- Tercih edilen renkle ilgili olarak araç boyama servisine giderek, gerekli işlemler gerçekleştirilir.
- Rengi değişen araç plakasına ait fatura kestirilir. (
- Muayene istasyonundan ya da sigorta şirketinizden EK-1 formu talep edilir. (Muameleciler form için sizden ücret talep edebilir.
Ön panelin değiştiği nasıl anlaşılır?
Ön panel işlem görmüş ne demek?
Aracınızın ön paneli, önden gelen sert çarpışmalar sonucu zarar görebilir ve panel, ön panel düzeltme işlemleriyle düzeltilemeyecek bir durumdaysa ön panel değişimi yapılabilir. Bu araç parça değişimi kazalardan dolayı gerçekleşiyorsa panelin çevresindeki ön tampon, ön kaput gibi bölgeler de zarar görmüş olabilir.
Orjinal Çıkma Parça anlaşılır mı?
Orjinal Çıkma Parça anlaşılır mı?
Çıkma parça anlaşılır mı diye soracak olursanız birçok otomobilin tüm kaporta parçalarında üretim tarihi yer alır. Özellikle sökülüp takılmış parçalardaki bu tarihin aracın üretim tarihinden önce veya sonra olması o parçanın çıkma olduğunu gösterir.