Modoratör
Efsanevi Üye
Kanıt türleri nelerdir?
En önemli kanıt çeşitleri, kişisel deneyim, yayımlanmamış rapor, yayımlanmış rapor, görgü tanıklığı, ünlü tanıklığı, deney, istatistik, anket, resmi gözlem ve araştırma incelemesidir.
Toplanan denetim kanıtları ne tür belgedir?
Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.
Bilgi türleri nelerdir örnek veriniz?
Bilgi türleri nelerdir örnek veriniz?
Bilgi Çeşitleri Nedir
- Gündelik bilgi. Sadece duyu organları aracılığıyla dış dünyanın açıklanma biçimidir.
- Teknik bilgi. İnsanın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla araç gereç yapımı ile ilgili bilgidir.
- Sanat Bilgisi.
- Dini bilgi.
- Bilimsel bilgi.
Felsefenin bilgi türleri nelerdir?
Felsefenin bilgi türleri nelerdir?
Bu nedenle bilgi, ait olduğu alan, elde edilişi, özne nesne ilişkisi ve bilgi aktı açısından çeşitli türlere ayrılır.
- Gündelik bilgi.
- Teknik bilgi.
- Sanat Bilgisi.
- Dini bilgi.
- Bilimsel bilgi.
- Felsefî bilgi.
Belgelerden elde edilen kanıt nedir?
3) Belgeye Dayalı Kanıtlar: Denetim kanıtlarının en yaygın şeklidir. Anlaşmalar, sözleşmeler, raporlar, faturalar, tutanaklar, mektuplar gibi çok çeşitli formlarda olabilir. Ayrıca uygun yöntem ve araçlarla bilgisayar kayıtlarından da elde edilmesi mümkündür.
BDS 500 neyi açıklamaktadır?
1. Bu Bağımsız Denetim Standardı (BDS), finansal tabloların denetiminde nelerin denetim kanıtlarını oluşturduğunu açıklar ve denetçinin, görüşüne dayanak oluşturan makul sonuçlara ulaşabilmesi amacıyla yeterli ve uygun denetim kanıtı elde etmek için denetim prosedürlerini tasarlama ve uygulama sorumluluğunu düzenler.
Denetçinin kanıt toplama yöntemleri nelerdir?
Denetçinin kanıt toplama yöntemleri nelerdir?
Denetçi, denetim prosedürlerini uygularken aşağıda sayılan tekniklerden bir ya da bir kaçını kullanarak denetim kanıtı toplar.
Denetçinin kanıt toplamadaki amacı nedir?
Denetçinin kanıt toplamadaki amacı nedir?
Denetçilerin denetim kanıtı toplamadaki temel amaçları şunlardır: a) Müşteri ile ilgili bilgi toplamak ve riskleri belirlemek, b) Müşterinin iç kontrol sisteminin etkinliğini test etmek, c) Yönetimin finansal tablolarındaki bilgiler ile ilgili iddialarının doğruluğunu araştırmaktır.
Kaç türlü bilgi vardır?
İki türlü teknik bilgi vardır. * Gündelik bilgiye dayalı teknik bilgi : İnsanın gündelik yaşantısındaki tecrübelere dayanarak araç gereç yapmasıdır. * Bilimsel bilgiye dayalı teknik bilgi : Bilimsel verilerden yararlanarak araç gereç yapılaması ile ilgili bilgidir.
Bilgi türleri nelerdir Eğitim Bilimleri?
Bilgiyi bir çok sınıflama içinde ele alabiliriz, ancak en genel anlamıyla 3 kategoride ele alınabilir. Bunlar dekleratif bilgi, prosedürel bilgi ve metabilişsel bilgidir.
Felsefi bilgi kaça ayrılır?
Felsefi bilgi kaça ayrılır?
Bilgi felsefesinde doğruluk, gerçeklik ve temellendirme olmak üzere üç temel kavram vardır.
Doğrulama kanıtları ne demek?
Doğrulama kanıtları ne demek?
Doğrulama tekniğini uygulayan denetçi "doğrulayıcı kanıt" toplar. Bu işlem yazılı soruşturma niteliğinde bir işlemdir. Gerekli koşullara uygun olarak yapıldığı takdirde, doğrulama işlemi ile toplanan denetim kanıtlarının güvenilirlik derecesi çok yüksek olur.
Kanıt toplama yöntemleri nelerdir?
Denetim kanıtlarının uygun ve yeterli olması ne demektir?
Denetim kanıtlarının uygunluğunun artması denetçi açısından daha az kanıtla denetim görüşünü oluşturabileceğini ifade eder. Ancak daha fazla denetim kanıtı toplamak denetim kanıtının düşük kalitesini telafi etmez.
Detay testi nedir?
Detay testi nedir?
DBE Detay Algılama Testi, içerik sınıflandırmasına göre bilişsel testlerden spesifik yetenek testleri grubuna girer. Daha çok teknik ve mekanik alanlardaki pozisyonların görsel dikkatinin değerlendirilmesinde kullanılan bir testtir. Detay algılama testi, tamamen çizimlerden oluşur, sözcük içermez.