- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kanal izolasyonu nasıl yapılır?
Kanal izolasyonu yapılırken kullanılacak olan malzemeler birbirinden farklı olabilir.
- Poliüretan: Isı yalıtımını oluşturmak için tercih edilen köpük şeklinde bir yalıtım materyalidir.
- Cam Yünü: Şilte, levha ya da boru şeklinde imal edilir ve –50 ile +250 derecelik bir ısı aralığında kullanılır.
Çatı yalıtımı için ne kullanılır?
Çatılarda Kullanılan Genel Isı Yalıtımı Türleri
Zemin Isı yalıtımı nasıl yapılır?
Zemin ısı yalıtımında parkenin altında ısı yalıtım şilteleri kullanılabilir. Bunun yanı sıra zeminde mevcut halde bulunan şapların altında da ısı yalıtım bariyeri oluşturulabilir. En iyi sonucu almak için zemindeki yalıtım duvar yalıtımı ile pekiştirilebilir.
Kendinden yalıtımlı hava kanalları hangi malzemelerden imal edilir?
Kendinden flanşlı hava kanalları ihtiyaca göre galvaniz veya paslanmaz çelik sacdan imal edilebilir.
Zemin ve çatı ısı yalıtımı ortak gider midir?
Zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir? Anayapının izolasyonu için yapılan ısı yalıtımı masrafı ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.
Emiş kanalı nedir?
emiş kanalı ve üfleme kanalı olarak iki türlü tasarlanır. emiş kanalı, uç noktasında ki fan sayesinde ortamda ki kirli havayı alıp, atmosfere bırakır. üfleme kanalı, dış ortamda bulunan fan sayesinde dış havayı üfleme kanalı vasıtasıyla iç ortama bırakır.
Çatı ısı yalıtımı zorunlu mu?
Yeni binalarda su yalıtımı, 1 Haziran 2018'den itibaren zorunlu hale geliyor. Resmi Gazete'de 29 Ekim 2017'de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelik, 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.
Çatı ısı yalıtımı kime aittir?
Çatı-teras bakımı, onarımı, kiremit veya yalıtım sistemi uygulamaları, merkezi anten sistemi ve diğer ortak kullanım alanlara ait yapılacak harcamalar için kat malikleri eşit oranla sorumlu oluyor. Kat Mülkiyeti Kanunu bu durumu yasa ile zorunlu kılıyor.