Modoratör
Efsanevi Üye
Kamuda şef nasıl olunur?
7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; – En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, – Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, – …
Sınavsız unvan değişikliği yapılabilir mi?
Sınavsız unvan değişikliği yapılabilir mi?
Cevap : Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.
Kamuda şef yönetici midir?
Keza 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede şefler; Amir ve yardımcıları, Zabıta Baş komiseri gibi yönetici kadro içinde belirlenmiştir. Yine her kurumun Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde şube müdürü ile birlikte "Yönetim Hizmetleri Grubu" içinde belirlenmiştir.
Milli Eğitim şefi nasıl olunur?
Milli Eğitim şefi nasıl olunur?
Bir memurun şef olabilmesi için en az iki yıllık üniversite mezunu olması gerekir. Lise mezunu olan devlet memurlarının en az iki yıl meslek kursuna gitmiş olmalıdır. Lise ve dengi okullardan mezun olanlar, yüksek öğretim kurumlarına gitmeseler bile şef adayı olabilirler.
Unvan Değişikliği sınavı nedir nasıl yapılır?
MADDE 12 – (1) (Değişik:RG-31/3/2017-30024) Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacaklardan yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.
Adalet Bakanlığı unvan Değişikliği sınavına Kimler Girebilir?
Adalet Bakanlığı unvan Değişikliği sınavına Kimler Girebilir?
a) En az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak, b) Koruma ve güvenlik görevlisi olarak en az üç yıl çalışmış olmak. Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak yerlerdeki kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı Bakanlıkça belirlenir.
Şefe memur görevi verilir mi?
Kurum içi başka birimlerde görevlendirmeler de keyfi olamaz, kamu yararı ve hizmet gereklerini amaçlamalıdır. Ayrıca memurlar sınıflarının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. Şef ve memur aynı sınıftadır ama bizce memurluk daha alt derecelere ait bir görevdir.
MEB şef maaşı ne kadar?
MEB şef maaşı ne kadar?
Şef, 2021 Temmuz ayında 6,051 lira alıyorken, Ocak ayında 6,441 lira maaş alacak. Öğretmen, 1/4, 2021 Temmuz ayında 6,415 lira alıyorken, Ocak ayında 6,823 lira maaş alacak. Öğretmen, 9/1, 2021 Temmuz ayında 5,822 lira alıyorken, Ocak ayında 6,201 lira maaş alacak.