Editör
Efsanevi Üye
Kalkınma bankaları nelerdir?
Kalkınma bankaları, gelişmekte olan ülkelerde sermaye yetersizliği içindeki firmalara veya büyük endüstriyel firmaların yapacağı yeni yatırımlara kaynak ve teknik yardım sağlayarak endüstriyel gelişmeyi hızlandırmak amacını güden finansal kuruluşlardır.
Bankalar sermayelerine göre nasıl sınıflandırılır?
B. Sermaye kaynaklarına göre bankalar; kamu, özel ve yabancı sermayeli bankalardır. Faaliyet alanlarına göre bankalar ise; merkez bankaları, mevduat bankaları, yatırım ve kalkınma bankaları ve katılım bankalarıdır.
Kalkınma Bankası nereye bağlı?
Türkiye Kalkınma Bankası
KYB
Kuruluş tarihi | 11 Kasım 1975)
Bağlılığı | Hazine ve Maliye Bakanlığı
Adres | Saray Mahallesi, Dr. Adnan Büyükdeniz Cd. No:10 34768 Ümraniye/İstanbul
Yönetici(ler) | İbrahim H. Öztop, Yönetim Kurulu Başkanı
Kredilerin sınıflandırılmasında kullanılan ölçütler nelerdir?
Kredilerin sınıflandırılmasında kullanılan ölçütler nelerdir?
Belirlenen kredi sınıfları aşağıdaki şekildedir:
- Birinci grup standart nitelikli krediler,
- İkinci grup yakın izlemedeki krediler,
- Üçüncü grup tahsil imkânı sınırlı krediler,
- Dördüncü grup tahsili şüpheli krediler,
- Beşinci grup zarar niteliğindeki krediler.
BDDK ya hangi konular şikayet edilir?
BDDK ya hangi konular şikayet edilir?
Vatandaşlarımız BDDK'ya bankalarla olan şu uyuşmazlıklarla da şikayette bulunuyor; kredili mevduat hesabı işlemleri, TMSF'ye devrolan bankalara ilişkin şikayetler. BDDK'ya, bankanızdan alamadığınız bilgi, belge, sözleşme örnekleri hakkında da şikayette bulunabilir, mütalaa talep edebilirsiniz.
Şikayet var nasıl şikayet edilir?
Şikayetvar üzerinden firmaları şikayet etmek için öncelike https://www.sikayetvar.com/ adresine gitmeniz gerekiyor. Ardından sağ üst köşede yer alan üye ol bölümüne tıklayıp kişisel bilgilerinizi eksiksiz olarak girerek üye olmanız gerekiyor.
Nitelikli pay sahipliği nedir?
Banka sermayesinin doğrudan yüzde on veya daha fazlasına sahip bulunan pay sahipleri nitelikli pay sahibi sayılırlar. Payların %10 veya daha fazlasının aynı kişinin hak sahipliğinde toplanması, kişiyi nitelikli pay sahibi kılar. Bu paylar, yönetim imtiyazı ile donatılmış olmayan adi paylardır.