Son Konular

Kalite hedefleri nelerdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Kalite hedefleri nelerdir?

Kalite hedefi kuruluşun üst yönetimi tarafından belirlenen ve kalite politikasıyla tutarlı olarak ortaya konulan ; işletmenin ilerlemesi ve büyümesi için temel unsurları göz önüne alarak belirlenen ve rakamsal olarak ulaşılabilir bir beyandır.

Kalite hedefleri neyle uyumlu olmalı?

Kalite hedefleri, kuruluşun ilgili fonksiyonlarının uygun seviyelerinde oluşturulmalıdır. Hedefler ölçülebilir ve kalite politikasıyla uyumlu olmalı Politikada sürekli iyileştirme taahhütü ile uyumlu hedefler belirlenmelidir.

ISO 9001 temel kalite prensipleri nelerdir?

ISO 9001 temel kalite prensipleri nelerdir?
Performanslarını geliştirmek isteyen kuruluşlar için bu prensipler kalite yönetimi programına doğru şekilde rehberlik etmektedirler.
- Prensip 1: Müşteri Odaklılık.
- Prensip 2: Liderlik.
- Prensip 3: İnsanların Katılımı
- Prensip 4: Süreç Yaklaşımı
- Prensip 5: Yönetime Sistematik Yaklaşım.
- Prensip 6: Sürekli Gelişim.

Kalite kontrol yöntemleri nelerdir?

Kalite kontrol yöntemleri nelerdir?
Kalite kontrolünde kullanılan 7 temel araç
- Balık kılçığı diyagramı
- Kontrol çizelgesi (en:Check sheet)
- Kontrol diyagramı
- Histogram (en:Histogram)
- Pareto diyagramı
- Serpilme diyagramı
- Akış diyagramı (en:flow chart)

Kalite hedefleri nasıl olmalıdır?

Kalite hedefleri, kuruluşun kalite politikası ile tutarlı olmalı ve ürün ve hizmetlerin uygunluğu ve müşteri memnuniyetinin artırılması ile ilgili olmalıdır. Kalite hedefleri ölçülebilir olmalı, geçerli gereklilikleri hesaba katmalı ve karşılanıp karşılanmadığını belirlemek için izlenmelidir.

Kalite yönetim prensipleri nelerdir?

Kalite Yönetim prensibi: bir kuruluşu yönetmek ve yönlendirmek amacı ile kullanılan karmaşık ve temel kural ve inançlardır. Böylece uzun dönemde müşterilerin ve diğer iş ortaklarının ihtiyaçları ile ilgili performansın sürekli geliştirilmesi amaçlanır.

ISO 9001 şartları nedir?

ISO 9001 şartları nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri – Şartlar: ISO 9001 Standardı, bir kuruluşun müşteri şartlarını ve uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılayan ürünleri sağlama yeteneği olduğunu kanıtlaması gerektiğinde ve müşteri memnuniyetini artırmayı amaçladığında uyacağı kalite yönetim sisteminin şartlarını belirtir.

Kalite hedefleri, bir organizasyonun kalite politikasıyla uyumlu olarak belirlenir ve genellikle belirli bir dönemde ulaşılması hedeflenen rakamsal ve ölçülebilir hedeflerdir. Kalite hedefleri, işletmenin ilerlemesi, büyümesi ve sürekli iyileştirme çabalarıyla bağlantılı olarak belirlenir.

Kalite hedeflerinin belirlenmesi ve yönlendirilmesi için aşağıdaki prensipler göz önünde bulundurulmalıdır:

1. **Müşteri Odaklılık**: Kalite hedefleri müşteri memnuniyetinin artırılmasına ve müşteri beklentilerinin karşılanmasına yönelik olmalıdır.

2. **Sürekli İyileştirme**: Kalite hedefleri, sürekli iyileştirme taahhüdüyle uyumlu olmalıdır. Sürekli gelişim, kalite asıl hedeflerinden biri olmalıdır.

3. **Çalışan Katılımı**: Kalite hedeflerinin belirlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde çalışanların aktif katılımı teşvik edilmelidir.

4. **Süreç Yaklaşımı**: Kalite hedefleri iş süreçlerine odaklanmalı ve iş süreçlerinin verimliliği, etkinliği ve kalitesine katkıda bulunmalıdır.

5. **Yönetimin Sistematik Yaklaşımı**: Kalite hedefleri, organizasyonun hedeflerine ulaşmak için yönetimin sistematik bir yaklaşımını yansıtmalıdır.

Kalite kontrol yöntemleri ise kaliteyi sağlamak ve sürekli iyileştirmeyi desteklemek için kullanılan araçlar ve tekniklerdir. Bu yöntemler genellikle kalite kontrol süreçlerinde kullanılır ve şunlardan oluşabilir:

1. Balık Kılçığı Diyagramı
2. Kontrol Çizelgesi
3. Kontrol Diyagramı
4. Histogram
5. Pareto Diyagramı
6. Serpilme Diyagramı
7. Akış Diyagramı

ISO 9001 standardı, kalite yönetim sistemi için gereksinimleri belirler ve bir organizasyonun müşteri gerekliliklerini karşılayabilme yeteneğini ve müşteri memnuniyetini artırma hedefini amaçlar. Bu standartın temel kalite prensipleri ise şunlardır:

1. Müşteri Odaklılık
2. Liderlik
3. İnsanların Katılımı
4. Süreç Yaklaşımı
5. Yönetime Sistematik Yaklaşım
6. Sürekli Gelişim

Kalite yönetim prensipleri, bir organizasyonun yönetim ve yönlendirme yaklaşımını belirleyen karmaşık ve temel kuralları ve inançları içerir. Temel amacı, müşteri ve diğer paydaşların ihtiyaçlarına yönelik performansın sürekli geliştirilmesini sağlamaktır.

Jan Van Eyck hangi sanat akimi?

Sabun ve deterjan nedir kimya?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt