- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kalite Dökümanları nedir?
Kalite Yönetim Sistemi Kurulu olan bir kuruluşta yürürlükte ve uygulanan dokümante edilmiş bilgiler yani dokümanlar kayıtlar aşağıdakiler olmalıdır.
- Prosedürler.
- Görev Tanımları
- Talimatlar.
- Şartnameler.
- Formlar.
- Süreç İş Akışları ve Süreç Dokümanları
- Dokümante edilmiş Bilgi Doküman kontrol kayıtları
Kalite sistem dokümantasyonu nedir?
Kalite Dokümanlarının tanımlarının, iyileştirme süreçlerinin takibinin sağlandığı sistemdir.
Kalite Yöneticisi neden tam zamanlı çalışmak zorunda?
Gerekli mamullerin, gerekli miktarlarda ve gerekli zamanlarda üretimi olarak tanımlanan Tam Zamanında Üretim sisteminin amacı, maliyetleri düşürmek ve kaliteyi yükseltmektir. İşte bu yüzden, Toplam Kalite Yönetimi ve Tam Zamanında Üretim sisteminin birlikte kullanılması işletmeler açısından yararlı olacaktır.
Kalite guruları kimlerdir?
Kalite guruları kimlerdir?
FREDERICK WINSLOW TAYLOR (1856 – 1915 ) WALTER SHEWHART (1891 – 1967 ) EDWARD DEMING ( 1900 – 1993 ) JOSEPH JURAN (1904 – 2008 ) ARMAND FEIGENBAUM (1922 – …. ) PHILIP CROSBY (1926 – 2001 ) KAORU ISHIKAWA ( 1915 – 1989 ) GENICHI TAGUCHI (1924 – 2012 ) SHIGEO SHINGO (1909 – 1990 ) VE DİĞERLERİ…………………… …
KYS dökümanları nedir?
KYS dökümanları nedir?
4.1. KYS: Kalite Yönetim Sistemi. 4.2. Doküman: Uygulanmakta olan her bir kalite sistemi ve mevzuat gereğince kullanılan ve/veya hizmet verilen kesime çıktı olarak sunulan tüm belgeler.
Doküman türleri nelerdir?
DOKÜMAN TÜRLERİ Talimat 3. Rehber 4. Form 5. Plan 6. Rıza Belgesi 7. Liste 8.
Kalite yönetim sistemi modeli nedir?
Toplam Kalite Yönetimi (TKY), iç ve dış müşteri beklentilerinin aşılmasını temel olarak alan, çalışanların bilgilendirilip yetkilendirilmesini ve takım çalışmasıyla tüm süreçlerin sürekli iyileştirilmesini hedefleyen bir yönetim felsefesi olarak tanımlanıyor.
Kalite kontrol gereklilikleri neler?
Kontrol süreci, aşağıdaki adımlardan oluşur:
- Kontrol edilecek sürecin seçimi.
- Kontrol ölçü biriminin tespiti.
- Kontrol edilecek konunun performans ve amaç ölçütlerinin belirlenmesi.
- Kontrol konusunu ölçecek bir.
- Gerçekleşen performansın ölçümü
- Amaçlanan ile gerçekleşen performans arasındaki farkın tespiti ve yorumlanması
Toplam kalite yönetiminin başarı şartları nelerdir?
Toplam kalite yönetiminin başarı şartları nelerdir?
Rungtusanatham ve diğ., (2003) TKY uygulamalarının başarı olabilmesi için Deming ortaya koyduğu faktörlerin temel alınması gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca faktörleri, üst yönetim, içsel ve dışsal işbirliği, öğrenme, süreç yönetimi, sürekli gelişim, çalışanlar ve müşteri memnuniyeti şeklinde sıralamaktadır.
Toplam kalite yönetiminin en önemli fikir babası kimdir?
Toplam kalite yönetiminin en önemli fikir babası kimdir?
Bu fikir ilk kez İstatistiksel Kalite Kontrolünün babası kabul edilen Dr. W. A. Shewart tarafından öne sürülmüştür. Fakat TKY' nin temel ilkelerinden biri haline gelmesi ve yaygınlaşması, Deming sayesinde gerçekleşmiştir.
Kalite özellikleri nelerdir?
Kalitenin Boyutları
- Performans.
- Özellikler.
- Güvenilirlik.
- Uygunluk.
- Dayanıklılık.
- Hizmet Görme Yeteneği.
- Estetik.
- Algılanan Kalite.
Dökümanda en az kaç temel başlık olmalıdır?
Bir yönüyle işin icra edilmesinde uyulacak kurallar da belirlenmiş olur. Prosedürlerde 6 temel başlık bulunur: 1. Amaç: Bu bölümde prosedürün hangi amaçla hazırlandığı yazılır. 2.
Kaç çeşit doküman vardır?
Doküman çeşitleri olarak kitaplar, mektuplar, dergiler, günlükler, haritalar, çizelgeler, istatistikler, anayasa ve yönetmelikler, yasal metinler, gazeteler, fotoğraflar, anılar, röportajlar, okul kayıtları, sağlık ve kamu kayıtları, resimler, videolar, mesajlar vb. sayılabilir.
Dokümanda en az kaç temel başlık olmalıdır?
Dokümanda en az kaç temel başlık olmalıdır?