Son Konular

Kalin bagirsagin vucuttaki gorevi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kalın bağırsağın vücuttaki görevi nedir?

Kalın bağırsakta veya kolonda, kimusta bulunan su emilir. Kalın bağırsakta tuzlar aktif taşıma ile emilir, su da osmoz yoluyla onları takip eder. Sindirilmemiş posa ve kalın bağırsakta yaşayan bakterilerden oluşan dışkı rektuma gider, anüsten atılana kadar orada depolanır.

Rektum görevi nedir?

Rektum, kolon yani kalın bağırsağı anüse bağlayan son kısımdır. Rektumun ana görevi vücuttan atılacak dışkıyı saklamaktır. Rektum kalın bağırsağın yaklaşık olarak son 12-15 cm'lik kısmıdır. Kolonun son bölümünde başlar anüse ulaşan kısa ve dar geçide ulaştığında biter.
Bağırsak kanserinde karın ağrısı olur mu?
Kolon (kalın bağırsak) kanserinin ilerlediği ve bağırsağı tıkadığı durumlarda ise karında şişlik ve ağrı oluşmaktadır. Bu tür şikayetleri olanların doktora başvurması, erken tanı için önemlidir. Belirtileri de kolon kanseri bir diğer adıyla kalın bağırsak kanserinin en önemli belirtileri arasındadır.
Kolon kanseri ağrısı nerede olur?
Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur. Kanser daha da ilerlediğinde karın bölgesinde, şişlik ve ağrı gibi şikâyetler gözlenir.

Rektum kanserinde ameliyat şart mı?

Kalın bağırsağın makata yakın bölgesi olan rektumda gelişen kanserlerinin tedavisi ise özellikli bir çalışmayı arz etmektedir. Rektum kanseri olan hastalarda esas tedavi ameliyat ile kanserli bağırsak bölgesinin çıkarılmasıdır. Tam iyileşme için bu çok önemlidir.

Hemoroid bağırsak kanseri Yapar mı?

Hemoroid Rahatsızlığı Kansere Dönüşür Mü? Hemoroid (basur), genellikle kanser ile çok sık karıştırılır. Fakat hemoroid (basur) hastalığı kansere dönüşmez. Hastalar, makatta ağrılarını veya kanamalarını hemoroid kanaması olarak düşünüp gerekli kontrollerini yaptırmadıkları takdirde kanser erkenden teşhis edilmemiş olur.

Yururken ayak neden burkulur?

Buyuk kan dolasimi nerede baslar ve nerede biter?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt