Modoratör
Efsanevi Üye
Kafada ben olması ne anlama gelir?
Şakaklardaki benler Şakaktaki ben, seyahat fırsatları ile ilişkilidir. Eğer bu bölgede bir beniniz varsa, önünüze seyahat edecek bir fırsat çıkacak demektir. Bir iş imkânı ya da sadece eğlence amaçlı olabilir.
Vücutta çok ben olması ne anlama gelir?
Vücutta 50 ya da daha fazla sayıda ben olması, kişide deri kanseri oluşma riskini artırır. Her insanda az ya da çok sayıda ben(melanositik nevüs) vardır. Bunların sayıları bazen birkaç tane, bazen de onlarca olabilir.
Kafadaki ben nasıl yok edilir?
Kafadaki ben nasıl yok edilir?
Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.
Kafada çıkan ben için hangi doktora gidilmeli?
Kafada çıkan ben için hangi doktora gidilmeli?
Rahatsızsanız ya da bir hastalığa yol açacağını düşünüyorsanız et beni için, hastanelerin cildiye ve genel cerrahi bölümlerine başvurmanız gerekmektedir.
Bir insanda ortalama kaç ben olur?
Erişkin bir insanın vücudunda 10-40 arasında ben görülebilir. Normal ben olarak nitelendirilen benler, deride bulunan pigment hücrelerinin (melanositler) kümeler halinde büyümesiyle oluşan benlerdir. Bu büyümeler genellikle güneşe maruz kalan bölgelerde bulunur. Saçlı deride, göğüste veya kalçada nadiren bulunurlar.
Yüzde ben çıkmaması için ne yapılmalı?
İyot: İyot, benlerin yayılmasını engelleyen etkili bir doğal ilaçtır. Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez olmak üzeri iyot tedavisini her gün uygulayın. Benin üstüne ve çevresine tahrişten koruması için vazelin sürmeyi unutmayın.
Yüzdeki küçük benler neden çıkar?
Yüzdeki küçük benler neden çıkar?
Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.