Son Konular

Kacirmak ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kacirmak ne demek?

Yararlanamamak. Gitmek, kaçmak zorunda bırakmak. Çalmak, kimsenin haberi olmadan götürmek, aşırmak. Yasal olmayan yoldan bir ülkeye mal sokmak veya çıkarmak.

Gözden kaçırmak ne anlama gelir?

dalgınlıkla görmemek. dalgın insanların sık sık yaptığı şeydir.

Ağzından kaçırmak deyim midir?

Ağzından kaçırmak deyim midir?
➡Ağzından Kaçırmak deyiminin anlamı:Söylemek istemediği bir şeyi, boş bulunup söyleyivermek anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Söylenmemesi gereken bir şeyi yanlışlıkla dile getirmek anlamında kullanılan bir deyimdir.

Lafı ağzından kaçırmak deyim midir?

Lafı ağzından kaçırmak deyim midir?
Ağzından Kaçırmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Dikkatsiz davranarak birisine ait sırrı başkalarıyla paylaşmak.

Gözden kaçırma ne demek ingilizce?

overlook f. hide the face from f.

Lafı ağzından kaçırmak atasözü mü deyim mi?

Lafı ağzından kaçırmak deyim mi?

Lafı ağzından kaçırmak deyim mi?

Sessiz sedasız deyim mi?

Sessiz sedasız deyim mi?
Yalan söylemek, tatlı vaatlerde bulunarak birini kandırmak, oyalamak, ona istediğini yaptırmak ağzına bir parmak bal çalmak, konuşmayan, sessiz sedasız ve boynu eğik olmak ağzında dili yok, ağzını bıçak açamamak deyima leriyle ifade edilmektedir.

Lafı ağzında gevelemek deyiminin anlamı ne demek?

➡Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin anlamı:Söylemek istediğini açık olarak bir türlü söyleyememek, şundan bundan bahsetmek. ➡Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni görünce şaşırdı, lafı ağzında gevelemeye başladı. »En az iki sözcükten oluşur.

Sudan çıkmış balık gibi ne demek?

sudan bıkmış balıkların nooluyo lan dışarda deyip kendini denizden dışarı atınca, içine girdiği yeni çevreye, ortama alışmakta güçlük çekmelerini anlatan bir deyim.

Deyimler cümle midir?

Deyimler cümle midir?
1. Deyimler kalıplaşmış sözlerdir, kelimelerin yerleri değiştirilemez ve aynı anlama bile gelse yerine başka bir sözcük getirilemez. Farklı bir sözcük getirilir veya sözcüklerin yeri değiştirilirse, ifade etmeye çalışılan düşünce anlamlı ve cümle akşına uygun olsa bile kullanılan söz grubu deyim sayılmaz.

"Kaçırmak" kelimesinin farklı anlamlarını ve deyimlerde kullanıldığı durumları anlatan bir liste gözden geçirdim. Ayrıca, "Gözden kaçırma" ve "Lafı ağzından kaçırmak" gibi ifadelerin Türkçe ve İngilizce karşılıklarını ele aldım. Deyimlerin cümle olup olmadığı konusunu açıkladım.

Eğer başka sorularınız varsa ben buradayım!

DHL Almanya kargo kac gunde gider?

Goz kremi kirisiklik yapar mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt