- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kaç tane müsteşar yardımcısı olur?
Tasarıyla, Milli Eğitim Bakanlığında, 5 olan müsteşar yardımcısı sayısı 7'ye çıkarılıyor. Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ise Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü şeklinde teşkilatlandırılıyor.
Müsteşar nasıl olmak için hangi bölüm okunmalı?
Hukuk, tıp, veterinerlik gibi bölümlerden mezun olmak, Bakanlık bünyesinde gerekli bilgi birikimine ve deneyime sahip olmak.
Müsteşar yerine ne geldi?
Müsteşar yerine ne geldi?
Müsteşar, bakandan sonra gelen en yetkili kişidir. Devlet memurudur. Müsteşarlık yerine Bakan Yardımcılığı getirilmiştir.
Müsteşar nasıl atanır?
Müsteşar nasıl atanır?
Örneğin 4 yıllık eğitim veren Siyasal Bilgiler ya da İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerinden mezun olup KPSS'den (Kamu Personel Seçme Sınavı) atanmak için yeterli puanı alan ve İçişleri Bakanlığına giren bir kişi, uzun süre çalışıp gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra müsteşar olabilir.
Milli Eğitim Bakanı yardımcıları kimler?
Bakan Yardımcıları
- Ahmet Emre BİLGİLİ Detay.
- Petek AŞKAR. Detay.
- Sadri ŞENSOY. Detay.
Türkiye Sağlık Bakanı Yardımcısı Kimdir?
Mayıs 2014 tarihinden beri Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Birinci, Ağustos 2018 itibariyle Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.
Müsteşar yardımcısı ne demek?
Müsteşar yardımcısı ne demek?
bir bakanlıkta ya da müsteşarlıktaki en üst düzey yöneticilerden biri… bir bakanligin idarî i$lerini yüklenen ve bazen dogrudan bakan'a kar$i sorumlu olan kimse. örnegin, ici$leri bakanligi'nda emniyet ve jandarma te$kilatlari tek bir müste$ar yardimcisina baglidir. …
Elçi müsteşar nedir?
Elçi müsteşar nedir?
bakanliklarda veya elciliklerde, bakan veya buyukelciden sonra gelen en yetkili kisi.. arapça kökenli bir kelimedir.kendisinden bilgi alınan, kendisine danışılan kimse anlamına gelir.bakanlıklarda ve elçiliklerde bakan ve elçiden sonra gelen en büyük yöneticiye de müsteşar denir.
MEB Müsteşarı Kim Oldu 2021?
MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin rektör olarak atandı