Editör
Efsanevi Üye
Kaç çeşit öğretmen var?
Öğretmenler 3 farklı statüde çalışıyor: Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli. Her birinin farklı çalışma koşulları ve özlük hakları var.
Öğretmenler kaça ayrılır?
5 tür öğretmen istihdam etme şekli bulunmaktadır.
- Kadrolu öğretmen.
- 4/B li öğretmen.
- 4/C li öğretmen.
Öğretmen Tipleri Nelerdir?
Öğretmen Tipleri Nelerdir?
ÖĞRETMEN TİPLERİ:
- Demokratik (Hoşgörülü) Öğretmen: İdeal, tercih edilen öğretmen tipidir.
- Teokratik (Otoriter) Öğretmen: Geleneksel öğretmen tipidir.
- Serbest (İlgisiz) Öğretmen: Derse karşı sorumsuz, plansız, eğitim – öğretimi pek önemsemeyen öğretmenlerdir.
Öğretmen Kimdir Kısa ve öz?
Öğretmen Kimdir Kısa ve öz?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Öğretmen Nedir makale?
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. Maddesinde; "Öğretmenlik mesleği, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği" olarak tanımlanmaktadır.
İyi bir öğretmen nasıl olur?
İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir. Öğrencinizi destekleyin, ona sorunun ne olduğunu sorun, daha iyisini yapmaya zorlayın. Öğrencinizin depresyonda olduğunu görürseniz, belki derslerden sonra onunla buluşmak ve tam olarak ne olup bittiğini öğrenmek daha iyi olur. Gerekliyse bir uzmana yönlendirme yapabilirsiniz.
Öğretmen 4 C mi?
Öğretmen 4 C mi?
Evet, 4c kapsamındasınız.
21 otokratik öğretmen nedir?
21 otokratik öğretmen nedir?
2 – Teokratik (Otoriter) Öğretmen: Geleneksel öğretmen tipidir. Baskıcıdır. Öğrencilerin söz hakkı istemeye bile çekindikleri öğretmenlerdir. 3 – Serbest (İlgisiz) Öğretmen: Derse karşı sorumsuz, plansız, eğitim – öğretimi pek önemsemeyen öğretmenlerdir.