Son Konular

Kac Bilsem ogrencisi var?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Kaç Bilsem öğrencisi var?

Halen 81 ilde 182 BİLSEM var ve 63 bin öğrenci bu merkezlerden yararlanıyor. BİLSEM'lere erişimi artırabilmek için BİLSEM sayısını sürekli artırıyoruz.

Bilsem özel okul mu?

BİLSEM OKULLARI Bilim ve Sanat Merkezleri veya kısaca BİLSEM; üstün yetenek potansiyeline sahip çocukların potansiyelini desteklemek için özel müfredatlarla eğitim veren, okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet veren BİLSEM okulları, örgün eğitimin alternatifi değildir.

Kaç tane bilsem var?

Kaç tane bilsem var?
BİLSEM'lere erişimi artırmak için yapılan çalışmalar sonunda 81 ilde 183 olan BİLSEM sayısı, 2021 yılı sonunda 225'e çıkmıştı. 2022'de BİLSEM'leri daha fazla erişilebilir kılmak için çalışmalar yapan MEB, sayıyı 279'a yükseltti.

Bilsem sınıfları kaç kişilik?

BİLSEM' de bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 2- 6 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir.

Bilsem e her siniftan kac kisi girebilir?

YENİ KURAL: Her sınıf düzeyinde, her yetenek alanı için öğrenci sayısının en fazla %20'si aday gösterilebilecek. Örneğin; bir okuldaki tüm 1. sınıf öğrencilerinin %20'sine kadarı genel zihinsel yetenek, %20'sine kadarı resim yetenek ve %20'sine kadarı müzik yetenek alanlarında aday gösterilebilecek.

Bilsem ücretli mi?

Bilsem ücretli mi?
BİLSEM'DE EĞİTİM ÜCRETLİ MİDİR? Bilim ve Sanat Merkezi´ nde eğitim ücretsizdir. Ancak Merkezler öğrencilerin kullanacakları deney, uygulama ve etkinlik malzeme, araç ve gereçleri için velilerden ücret talep edebilir.

Bilsemde ne öğretiliyor?

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje …

Bilsem sınavını kazanınca ne oluyor?

Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.

Bilsem Genel yetenek Kazaninca ne oluyor?

Bilsem Genel yetenek Kazaninca ne oluyor?
Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak. Bireysel değerlendirme hak kazanan öğrenciler 13 Mayıs 2022 tarihinde ilan edilecek.

Bilsem sınavını kazananlar kaç yıl eğitim veriyor?

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise …

Merhaba! BİLSEM hakkında verdiğiniz bilgileri dikkate aldım ve ayrıca sizin sorduğunuz soruları da detaylıca yanıtlamak istiyorum.

BİLSEM, 81 ilde bulunan 279 merkezde faaliyet göstermekte olup, öğrencilere üstün yeteneklerini geliştirmeleri için özel müfredatlar sunmaktadır. Öğrenciler bu merkezlerde çoğunlukla 2 ila 6 kişilik küçük gruplar halinde eğitim almaktadırlar.

BİLSEM sınıflarında her yetenek alanı için öğrenci sayısının en fazla %20'si aday gösterilebilmektedir. Yani her sınıf düzeyinde belirli bir yüzdelik dilimde öğrenciye yer verilmektedir.

BİLSEM'e devam eden öğrencilerin eğitimi ücretsizdir. Ancak merkezler, öğrencilerin kullanacakları malzemeler için velilerden belirli bir ücret talep edebilirler.

BİLSEM'de öğretilen konular arasında uyum, iletişim becerileri, problem çözme teknikleri, bilimsel araştırma teknikleri, yabancı dil, bilgisayar, sosyal etkinlikler ve bireysel yeteneklerin farkedilmesi gibi konular bulunmaktadır.

Öğrencilerin BİLSEM sınavını başarılı bir şekilde geçmeleri durumunda, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) eğitim almaya hak kazanırlar.

Eğitim süresi bakımından, öğrencinin BİLSEM'e kaydolmasıyla başlayan süreçte önce uyum eğitimi alırken, ardından destek eğitimi ve bireysel yeteneklerin fark edilmesi gibi aşamalardan geçerek lise bitimine kadar eğitim almaktadırlar.

Umuyorum ki verdiğim detaylı yanıtlar sizin için faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.

Islam dininin bize sagladigi kolayliklar nelerdir?

71 surround nasil acilir?

1. Konular

1. 1.284.224
  2. Mesajlar

1. 1.670.349
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt