Editör
Efsanevi Üye
Joshua hangi ülke ismi?
İbranice kökenli bir isim olan Joshua, Tanrı kurtuluş demektir.
Yuşa tepesinde ne yazıyor?
Yuşa Tepesinin Sırrı Ben şu tepede yatıyorum, gel ve beni bul." diye seslenir. Şeyh Yahya Efendi bu rüyayı dikkate almaz ve rüyasında görüğü tepeye gitmez. Ardından ertesi gece aynı kişi tekrar rüyasında girer ve rüyada " Gelmedin, yarın gel ve beni bul." der.
Hz Yuşa Peygamber kimdir?
Hz Yuşa Peygamber kimdir?
Yuşa Peygamber, Yusuf (a.s) neslinden olup, Hz. Musa'nın çağdaşıdır. Hz. Musa'nın Genç Yuşa ile "İki denizin birleştiği yere" kadar yaptıkları tarihi ve gizemli yolculukları ve burada Hızır (a.s) ile buluşmaları Kuran-ı Kerim'de Kehf Suresi'nin 60-65. ayetlerinde anlatılır.
Yuşa ismi kuranda geçiyor mu?
Kökeni İbranice olması ile beraber Yuşa adı Kur'an'da yer almamaktadır. Yuşa İsminin Anlamı Nedir?
Yuşa Tepesi gerçek mi?
Yuşâ Tepesi İstanbul'un Anadolu Kavağında Beykoz ilçesinde bulunan tepedir. Kuzeyinde Yoros kalesi bulunur. Zirvesi denizden 201 m yüksekliktedir. Bu zirve, Yuşâ Türbesi ve Camii'nin bulunduğu mekândır.
Yuşa tepesinde kim yatıyor?
Yuşa tepesinde kim yatıyor?
Yuşâ Peygamberin türbesi, çeşme ve bir de cami bulunuyor. Mekandaki oldukça uzun türbenin Hazreti Yuşa Peygamber'in mezarı olduğuna inanılıyor. Yuşa Tepesi'nin bulunduğu alan tarih boyunca kutsal bir yer olarak kabul edilmiş ve çeşitli uygarlıklar tarafından da burada kendi dinlerinin mabet ve tapınakları inşa edilmiş.
Hz Yuşa kabrini kim buldu?
Gel mezarımı bul. Neden ziyaretime gelmiyorsun, seni bekliyorum" şeklindeki sözleri üzerine Yahya Efendi o tepeye gitmiştir. Mezar yerini tespit etmiştir. Yuşa Tepesi'ndeki Hz.
Yuşa Hazretleri ne zaman öldü?
Tora kronolojisine göre Yuşa MÖ 1450 – MÖ 1370 yılları arasında veya Bronz çağının sonlarına doğru yaşamıştır fakat Yuşa kitabında 110 yaşında öldüğü anlatılır. Şiilik'te Yuşa'nın imam olduğuna inanılır.
Yusha ne demek?
Yusha ne demek?
– Tanrı kurtuluştur anlamına gelir. – Hz Musa'nın (as) ölümünden sonra peygamber olduğu dile getirilen veya peygamberlik yapan kişi.