Modoratör
Efsanevi Üye
Java zor bir dil mi?
Java, öğrenmesi zor bir dil olarak görülür.Diğer bir görüş ise,diğer dillerle aynı öğrenme seviyesine sahip olduğudur. Ancak, Java platformdan bağımsız olması nedeniyle birçok dilden önemli bir üstünlüğe sahiptir.
C++ öğrenmek zor mu?
Fakat kazandığınız deneyimle birlikte maaşınızda en çok atlama yapabileceğiniz dillerden biridir. C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
Java kodu nerede yazılır?
Java kodu nerede yazılır?
Programcılar tarafından yazılan Java kaynak kodları . java uzantılı dosyalarda yer alır ve Java derleyicisi tarafından derlenerek bytecode adı verilen kodları içeren . class uzantılı bir dosya elde edilir.
Java nasıl bir dil?
Java nasıl bir dil?
Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış açık kaynak kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (yorumlanan – interpreted) bir dildir. …
Python öğrenmek kolay mı?
Python sentaksı basittir ve öğrenmeyi oldukça kolaylaştırır. Çoğu programcının Python seçmesinin sebebi öğrenmesi kolay bir dil olması. Aslında dünya çapında okullarda en çok öğretilen programlama dili. Python oldukça güçlüdür ve hemen hemen her şeyi yapabilir.
C++ nedir nerelerde kullanılır?
C++, orta seviyeli bir yazılım dili olarak adlandırılmaktadır. Bu yüzden gerekli desteklerin sağlanması ile birlikte bu yazılım dili ile çeşitli adımlar atılabilir. Örneğin NYP desteği ile birlikte oyunların geliştirilmesi, işletim sistemleri ve sürücü yazılımları gibi alanlarda C++ kullanlabilir.
C ile C++ arasındaki fark nedir?
C ile C++ arasındaki fark nedir?
C fonksiyon tabanlı yapısal bir programlama dilidir, C++ ise OOP (Nesne Yönelimli) bir programlama dilidir. C++, C' nin bir üst düzeyi olarak düşünülebilir. C düşük seviyeli sistemler için yazılabildiği gibi yüksek sistemlilerde de kullanılabilir.
Java hangi uygulamada yazılır?
Java hangi uygulamada yazılır?
En bilinen SWT uygulamaları, ünlü Java yazılım geliştirme aracı (IDE) Eclipse ve BitTorrent uygulaması Azureus'tur.
Java yı nasıl öğrenebilirim?
Windows 8
- Ekranın sol alt köşesine sağ tıklayarak açılan menüden Denetim Masası'nı seçin.
- Denetim Masası görününce, Programlar'ı seçin.
- Programlar ve Özellikler öğesini seçin.
- Yüklü Java sürümleri listelenir.
Ilk hangi yazılım dili öğrenilmeli?
"Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?" diye düşündüğünüzde JavaScript her zaman bir seçenek olarak karşınıza çıkar. Dünyadaki en popüler dil olmasa da geniş kullanım alanı, inanılmaz çok yönlü yapısı ve çok kolay öğrenilmesi sizin için öğrenilebilecek ilk dillerden biri haline getiriyor.
Yeni başlayanlar için hangi yazılım dili?
Yeni başlayanlar için hangi yazılım dili?
Robotik alanında projeler geliştirmek istiyorsanız C programlama dili ile bunu kolayca yapabilirsiniz. Kısacası C, yazılıma yeni başlayanlar için oldukça ideal ve kullanışlı bir programlama dilidir.