Editör
Efsanevi Üye
Java hala kullanılıyor mu?
Günümüzde kullandığımız internetin ve web sitelerinin temelini atan, hâlâ pek çok popüler ve alanında dev şirketlerin uygulamalarında kullanmaya devam ettiği programlama dili Java, Python'ı geride bırakarak en popüler programlama dili unvanını yeniden kazandı.
Java öldü mü?
Java öldü mü?
Java programlama dili yakın zamanda ölmüyor. Yalnızca onunla oluşturulan çok sayıda yazılım nedeniyle değil, aynı zamanda tüm kusurlarıyla aynı fikirde olsanız da olmasanız da, yeni projeler için hala çok uygun.
Android Studio ile neler yapılabilir?
Android Studio ile neler yapılabilir?
Android Studio'da akıllı bir kod düzenleyici ve hata ayıklayıcı, performans analiz araçları, emülatörler ve daha pek çok araç bulunur. Bu sayede yazılımcılar stüdyoda yapılan işlemlerin hata ayıklama kısmını da yürütebilir. Android Studio, yeni yazılım geliştiriciler için oldukça uygun bir programdır.
Android Studio ücretsiz mi?
Android Studio, Apache lisansı ile lisanslanmıştır ve ücretsiz olarak edinilebilmektedir.
Java neden popüler?
Java neden popüler?
Java'nın platformundan bağımsız olarak çalışması, tümüyle nesneye yönelik olması, güvenliği daima ön planda tutması, esnek bir dil olması gibi birçok özelliği bünyesinde barındırmasıyla en çok tercih edilen bir dil haline gelmiştir.
Java mı Node js mi?
Java mı Node js mi?
Java karmaşık (multithreaded) iş sistemleri için en uygunu, Node.js ise gerçek zamanlı web uygulamaları için mükemmel. Bir Java geliştiricisine sorarsanız Java'yı tercih eder, bir Node.js geliştiricisi de Node.js'i." Bunu savunanlar yalnızca Node.js'in arkasındaki satıcılardır.
Neden Android Studio kullanmalıyız?
Android Studio, yeni yazılım geliştiriciler için oldukça uygun olan bir ortamdır. Anlaşılır bir ara yüze sahiptir ve içerdiği araçlar ile yazılımcıların işlerini kolaylaştırır. Android cihazlar için, örneğin telefonlar ve tabletler, uygulama, oyun geliştirmek isteyen kişiler bu ortamdan faydalanabilirler.
Storeoıd ne işe yarar?
Storeoıd ne işe yarar?
En kısa tanımla Android bir işletim sistemidir. Ne işe yarar sorusunun en kısa cevabı ise akıllı cihazların uygulamaları ile donanımlarının uyumlu bir şekilde çalışması için gerekli olan iletişimleri kurmasını sağlayan ana programdır.
Android Studio 32 bit var mı?
Android Studio 32 bit var mı?
Google, 32 bit Android Emulator'ı ve 32 bit Android Studio dağıtımını sona erdirdiğini duyurdu. Bundan itibaren söz konusu IDE'nin yalnızca 64 bit sürümleri desteklenecek.
Android Studio nasıl yüklenir?
Android Studio SDK ayarları gibi ekstra ayarlamaları daha sonra yapabilirsiniz.
- Adım 1: Android Studio indir:
- Adım 2: Açılan pencerede Next butonuna tıklayın:
- Adım 3: Tüm kutucukları işaretleyin:
- Adım 4: Programın nereye kurulacağını seçin.
- Adım 5: Install butonuna tıklayın.