- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Japonya ile Türkiye kardeş ülke mi?
Türkler ile Japonlar akraba mı sorusunu TÜBİTAK evet şeklinde yanıtlıyor. TÜBİTAK araştırdı, sonuçlar Amerika'da onaylandı! Japonlar'la akraba çıktık… 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Ege ve Trakya'da yaşayan Türkler'le Japonlar'ın akraba oldukları anlaşıldı.
Japonya ekonomisi neye dayanır?
Japonya'da imalat sanayi öncelikli olarak optik cihazlar, hibrit araçlar ve robotik gibi yüksek teknoloji ve hassas ürünlere dayanmaktadır. Kantō ve Kansai bölgeleri Japonya ekonomisinin önde gelen endüstriyel merkezleridir.
Ukrayna Türkçe dersi görüyor mu?
Yunus Emre Enstitüsü dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Ukrayna'da da Türkçe öğrenmek isteyenlerin ilk adresi olarak biliniyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan Türk Kültür Merkezlerinde öğrencilerin yaş gruplarına ve seviyelerine göre ayrılan sınıflarda Türkçe dersleri veriliyor.
Japonya ile Türkiye dost mu?
Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkiler 1924 yılında kurulmuş, Japonya nezdindeki ilk temsilciliğimiz 1925 yılında faaliyete geçmiştir. 2013 yılında "Stratejik Ortaklık" düzeyine yükseltilen siyasi ilişkilerimiz karşılıklı üst düzey ziyaretlerle hızla gelişmektedir.
Japonya ekonomisi ne durumda?
Yaklaşık 4 trilyon Dolarlık milli geliriyle Japonya ABD'den sonra dünyanın ikinci büyük milli ekonomisidir. (Bir fikir vermesi açısından, Japon ekonomisinin büyüklüğünün halen İngiltere, Almanya ve Fransa'nın toplamına eşit olduğunu söyleyebiliriz).
Ukrayna lise eğitimi kaç yıl?
Ukrayna'da eğitim süreci, 1 yılı hazırlık 3 yılı lise eğitimi olmak üzere toplamda 4 yıldır. Yurt dışında Lise Eğitimi sonucu alınan diploma, Türkiye'deki 4 yıllık lise diplomasına denk sayılmaktadır.
Ukrayna'da Eğitim Sistemi çerçevesinde 1 yıl hazırlık eğitimi 4 yılı lisans eğitimi olmak üzere 5 yıllık bir üniversite eğitimi sunulmaktadır. Teknik alanlarda uzmanlık eğitimi alan kişiler 1.5 yıl boyunca eğitim almaya devam etmektedir.