Editör
Efsanevi Üye
Jack Hetherington makalesine kimi ekledi?
Hetherington bu durumu şöyle anlatıyor: "Makaledeki bütün "biz"leri "ben" yapıp cümle yapılarını tekrar düzenlemek oldukça zor görünüyordu; bir akşam aklıma şöyle bir şey geldi ve sekreterden makalenin başlık sayfasına kedimin ismini eklemesini, Siyam kedisi olan Chester'ı eklemesini istedim."
Jack Hetherington Kim milyoner olmak ister?
Jack Hetherington Kim milyoner olmak ister?
Akgül, 100 bin TL değerindeki "1975'te tek başına yazdığı makalesinde "biz" ifadesini kullanan Jack Hetherington, makaleyi yayımlayacak dergi tüm ifadeleri "ben" şeklinde düzeltmesini isteyince üşenip makaleye yazar olarak kimin adını da eklemiştir?" sorusunda çekilme kararı aldı.
Neden sonuç cümlelerinde hangi ifadeler kullanılır?
Neden? Niye?" sorularına cevap veren bölüm, neden cümlesini; geriye kalan bölüm ise sonuç cümlesini oluşturur. Neden – sonuç cümlesi "için, diye, den dolayı, -den ötürü, ile" edatlarıyla kurulabilir.
Neden sonuç sorusu?
Neden sonuç sorusu?
Bir eylemin hangi gerekçeyle veya hangi sebeple yapıldığını bildiren cümlelere neden-sonuç (sebep-sonuç) cümleleri denir. Bu cümlelerin yüklemine "niçin?" , "neden?" soruları sorulduğunda bu sorular cevapsız kalmaz. Neden-sonuç cümleleri iki bölümden oluşur: Birinci bölüm neden (sebep), ikinci bölüm ise sonuç bildirir.
Kim milyoner olmak ister yılbaşı özel konukları?
"Kim Milyoner Olmak İster?" yılbaşı özel bölümüne Serkan Kaya ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül konuk olacaklar. Sanatçılar bu özel akşamda hem yarışıp hem de sevilen şarkılarıyla atv ekranlarını şenlendirecekler. Kim Milyoner Olmak İster konukları 2022 yılbaşı özel fragmanı ile beraber belli oldu.
Kim Milyoner Olmak Isterdeki dede?
Kim Milyoner Olmak Isterdeki dede?
Çevresi tarafından 'Mercan Dede' lakabıyla da anılan Murat Yasan, 1998 yılından beri sayısız kere paraşüt atlayışı yapıyor ve 2010 yılında ölümden döndü. 2010 yılında paraşüt kazası geçiren Murat Bey'in hayatı o zaman değişiyor.
Demet Akgül Kim Milyoner Olmak İster?
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümünde Salıpazarı İlçenin tanınan ve sevilen esnaflarından Bekir Akgül'ün kızı Demet Akgül, katıldı. Program gereği kendisine sunulan 3 joker hakkını tek bir soruda kullanmış olan Akgül sorulara doğru cevap vererek baraj sorusuna ulaştı.