- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Izolatörler kaça ayrılır?
İzolatör Çeşitleri: Direnci büyük olan sıcaklığa dayanan elektrik akımına direnç gösteren cam, porselen, silikon ve epoksi reçineden imal edilen elemanlara izolatör denir. Yapıldıkları malzemeye göre: Porselen izolatör, silikon izolatör, epoksi reçineli izolatör ve cam izolatör.
Izolatörler nerelerde kullanılır?
İzolatör Nedir: İzolatörler, enerji nakil hatları, şalt sahaları ve dağıtım merkezlerinde bulunan baraları, bağlandıkları yerden yalıtan ve taşıyan birbirinden ve topraktan yalıtan şebeke malzemelerine izolatör denir. Enerji hatları veya baraları tespit edildikleri yerden yalıtmak için hat izolatörleri kullanılır.
VHD 35 izolatör nedir?
VHD 35 izolatör nedir?
Bu tip izolatörler, orta gerilim dağıtım enerji nakil hatlarında iletkenin direğe tespitinde kullanılır. Bu grup izolatörler IEC-60383 de belirtilen B grubu "Pin Tipi Mesnet İzolatörleri"dir.
Şebeke çeşitleri nelerdir?
Şebeke çeşitleri nelerdir?
3. ( ) Dağıtım şekillerine göre şebeke çeşitleridir: Dallı şebeke dağıtım, Ring şebekeler, Ağ şebekeler, Enterkonnekte şebekeler.
Cam izolatörlerin tercih edilme sebepleri nelerdir?
Porselen çubuk izolatörlerin tercih edilme nedenleri; • Porselen ve metal arasındaki bağlantının daha emniyetli olması. • Kirlenmeye karşı daha dayanıklı olması. • Zincir izolatörlere göre daha az metal kullanılması. • Elektriksel olarak delinmez bir gövdesi olması. • Kısa devreye karşı daha dayanıklı olması. • Kaçak …
Iletim Sebekesi nedir?
Elektrik şebekesi üretilen elektrik enerjisini kullanıcılara iletmek için oluşturulmuş bileşik bir ağdır. İletim şebekesi elektrik enerjisini uzak mesafelere, zaman zaman bir ülkenin sınırları haricinde de olabilen dağıtım merkezlerine aktarır. Bu dağıtım merkezleri genellikle yerel dağıtım ağını işleten kuruluşlardır.
Kaç çeşit gerilim vardır?
Kaç çeşit gerilim vardır?
Ülkemizde alçak gerilim, abonelerde 220 v ve 380 v olarak kullanılır. Orta gerilim şebekeleri 1000 volt (1 kv) ile 35 000 volt (35 kv) gerilimler ara- sındaki şebekelerdir.