- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Izolasyon nelerdir?
İzolasyonun bir diğer adı ise tecrit olarak bilinir. Yapıların özellikle içlerinden dışarıya veya dışlarından içeriye doğru gerçekleşen kayıpları engellemek için yaygın olarak kullanılan bir bariyer işlemidir. İzolasyon sayesinde ses, ısı, yangın, tesisat ve su sorunları artık bir sorun olmaktan çıkar.
Izolasyon nedir ve çeşitleri nelerdir?
İzolasyon bir diğer adıyla (yalıtım) bulunduğumuz ortamın bir dış etkenden korunmasıdır. Hepimiz yazın serin, kışın ise sıcak ortamlarda bulunmak isteriz ve bunun için yapmamız gereken yalıtımdır. Yalıtım dışarıdan gelen sıcağı veya da soğuğu, ses ve gürültüyü azaltarak bize daha konforlu bir yaşam sunmasıdır.
Izolasyon nedir ne işe yarar?
İzolasyon yapılarda ağırlıklı kullanılan bir yalıtım malzemesidir. Yapılarda dış etkenlerden kaynaklı; kar, yağmur suyu gibi etkenlerden korunmak adına uygulanmaktadır.
Mantolama ve izolasyon nedir?
Yalıtım yani izolasyon geçirgenliği düşük olan ya da olmayan ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak, enerjinin akışının sınırlandırılması işlemidir. Maddeyi enerjiden, maddeyi maddeden, ya da enerjiyi enerjiden ayırma işlemlerinin tamamına yalıtım, mantolama denir.
Hangi izolasyon malzemesi?
Isı İzolasyon Malzemeleri: Şu şekilde sıralayabiliriz. Taş yünü ve cam yünü, polistren ve extrüde polistren ısı yalıtım levhaları, poliüretan köpük, cam köpüğü ve fenol köpüğü. Su İzolasyonu Malzemeleri: Su izolasyonun da kullanılan malzemeler genelde esnek ve dayanıklı malzemelerdir.
Izolasyon da kalmak ne demek?
Hastalığın ağır seyretmesi durumunda izolasyon hastanede gerçekleşir. Ancak hastanın başkalarına hastalık bulaştıramayacağının kesinleştiği durumlarda izolasyon bitirilebilir. Bu ise en erken onuncu günün sonunda ve iki gün peş peşe hastalık belirtisinin görülmemesi durumunda söz konusu olur.
Dış cephe izolasyon ne demek?
Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmayacak şekilde yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır. Dış cephe izolasyonu nedir? Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri, çıkma altlarının tamamının izolasyon yapılarak yapının bütününün koruma altına alınması gerekiyor.