Son Konular

İzmir Bomba 2 (Orjinal Lezzet)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

İzmir Bomba 2 (Orjinal Lezzet) Tarifi İcin Malzemeler

*Yarım su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 cimdik tuz
*1 su bardağı un
*Cikolatalı fındık kreması
*Pudra şekeri

İzmir Bomba 2 (Orjinal Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu sefer farklı bir sekilde denemek istedim bu lezzeti daha once de denemiştim izmir bombayı tadı damağımızda kalınca farklı versiyonlarını da deneyelim dedim lezzeti geliştirdik araştırmayı derinleştirdik ve bu tarifi bulduk ama bu sefer kurabiye hamurundan değil umarım sizlerde beğenirsiniz

1
*Cikolatalı fındık kremasını dolaba kaldırıyoruz soğusun diye Su, şeker, tuz ve yağı yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz
*Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz gerekirse un ekleyebiliriz Ele yapışmayan elastik bir hamur elde ediyoruz strecle sarıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurdan 16 eşit parca koparıp beze yapıyoruz bu esnada fırını da en yuksek derecesinde (250270 C ) acıp ısınmaya bırakıyoruz
*Bezelerin hepsini incecik şekilde acıyoruz (fazla unlamadan, hamuru kurutmadan) beklemeden her birinin ortasına cikolatalı fındık kremasınından tepeleme 1 tatlı kaşığı olacak şekilde koyuyoruz ve kapatıyoruz
*Şeklini duzeltmeyle uğraşmadan kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz
*Fazla kısım koparılacak (koparılan parcalara da aynı işlem uygulanır) Hazırladığımız bombaları hemen bekletmeden fırına veriyoruz
*Uzeri benek benek kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz İlk sıcağı cıkınca servis tabağına alıyoruz ve pudra şekeri serperek ılık sut veya kahve eşliğinde sıcak haliyle servis ediyoruz Bu bomba normal bir kurabiye hamuru gibi değildir yapana da yiyene de afiyet olsun

T

Yaş Pasta Tarifim

T

Sarımsaklı Ekmek

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri