Son Konular

İzel Haydar Haydar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
İzel Haydar Haydar Şarkısı
İzel 2019 Jazz Nağme Albumu Haydar Haydar Şarkısı
Haydar Haydar
Ben melamet hırkasını kendim giydim eylime
Arı namus şişesini, taşa caldım kime ne
Aah Haydar Haydar taşa caldım kime ne
Sofular haram demişler, bu aşkın şarabına
Ben doldurur ben icerim gunah benim kime ne
Aah Haydar Haydar gunah benim kime ne
Kah cıkarım gokyuzune, seyrederim alemi
Kah inerim yeryuzune, seyreder alem beni
Aah Haydar Haydar seyreder alem beni

İzel'in 2019 çıkışlı Jazz Nağme albümünde yer alan "Haydar Haydar" şarkısı, Türk halk müziğinin sevilen eserlerinden biridir. Sözleri geleneksel bir türkü olan bu şarkı, derin anlamlar barındırmaktadır. Şarkıda, aşk, inanç ve özgürlük gibi temalar işlenmektedir.

Şarkının sözlerinde, aşkın ve inancın haram sayılmasına rağmen, şairin içsel bir duruşla bunu umursamadan yürüdüğü vurgulanmaktadır. Hırka ve namus gibi semboller üzerinden aşkı ve özgürlüğü anlatan şarkı, Haydar ismi üzerinden genel bir figür olarak ele alınabilir.

Şarkının melodisi ve İzel'in yorumuyla birleştiğinde duygusal bir derinliğe kavuşan "Haydar Haydar" şarkısı, Türk müziğinin önemli bir parçası olarak dinleyicilerle buluşmaktadır. Eser, geleneksel ve modern müzik unsurlarının başarılı bir senteziyle dinleyenleri etkileyen bir yapısının olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

İzel Akşam Guneşi

İzel Ah Bu Gonul Şarkıları

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt