Editör
Efsanevi Üye
İzcilik nasıl olur?
İzcilik din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. İzci gruplarının kendine has üniformaları bulunur. Dünya genelinde ondan fazla uluslararası teşkilat bulunmaktadır.
İzcilik çalışmaları nereye dayanır?
Cevap: İzcilik, herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır. Cevap: İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir. Cevap: İzcilik çalışmaları, hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.
İzcilik neler yapar?
İzcilik neler yapar?
Gerçekleştirilen eğitimler, ilkyardım, ateş yakma, düğüm atma gibi birçok etkinlikle başlar. Her grubun önderleri öncülüğünde doğada uzun yürüyüşler, yemek yapma ve kamp kurma gibi etkinlikler ile birlikte doğa koruma amaçlı faaliyetler yürütülür.
İzcilik çalışmaları neye dayanır?
Cevap: İzcilik çalışmaları, hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.
İzcilik bize ne kazandırır?
İzcilik, eğitici niteliği olan bir çalışmadır. İzcilik; çocuğa kendisini tanıma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni arttırma olanağı hazırlar. Kişiyi İYİ VATANDAŞ- İYİ İNSAN olarak yetiştirmeye çalışır. İzcilik, kır ve ormanda yaşama sanatının öğretildiği bir eğitimdir.
Izci kampında neler yapılır?
Izci kampında neler yapılır?
Grup liderleri başkanlığında uzun uzun yapılan yürüyüşler, ateş yakmayı ve temel ilkyardım bilgilerini öğrenme, yemek yapabilme, kamp çadırı kurma izci kampında neler yapılır sorusunun bazı cevaplarındandır.
Bayrak teslim töreni nedir?
Bu tören, izci ve liderlerin bayrağa ve vatana karşı saygı ve bağlılıklarını, üniformalı, özenli ve disiplinli olarak gösterdikleri bir törendir. şeklindedir. Bayrak töreninde hassasiyetle üzerinde durulması gereken noktalardan birisi bayrak devir teslimidir.
Bayrak töreni ne demek?
BAYRAK TÖRENİ NEDİR? Bayrak töreni resmi gün ve törenlerde yapılan törenlere verilen isimdir. Bayrak törenleri, okul/kurum müdürünün denetim ve gözetiminde müdür yardımcısı, beden eğitimi öğretmeni ve müzik öğretmeni ile diğer görevli öğretmenlerce hazırlanıp yürütülür.