- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İyilik Yap Denize At
balık gormezse Halık goruyor
Cuneydi Bağdadi ve mecusi
Birgun Cuneydi Bağdadi hazretleri bir deniz kenarında gezerken bir Mecusi, yanına bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş Aralarında şoyle bir konuşma gecmiş:
Ne yapıyorsun boyle?
Sevap kazanmak icin balıklara yem atıyorum
Senin sevap kazanman icin, evvela iman etmen lazım Sen Musluman değilsin ki, hangi sevaptan bahsediyorsun?
Peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahsettiğin Allah goruyor mu?
Onun bilmediği, Onun gormediği bir şey yoktur ki
Bu da bana yeter
Aradan 35 sene gecmiş, Cuneydi Bağdadi hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, deniz kenarında balıklara yem atan Mecusi de tavaf ediyor Cuneydi Bağdadi hazretleri sormuş:
Burada senin ne işin var?
O beni gordu
Nasıl gordu?
Sen gittikten sonra icimde bir nUr parladı, baktım, balıkların hepsi Kelimei şehadet getiriyor Ağaclara baktım, Kelimei şehadet getiriyor, ben de Kelimei şehadet getirmeğe başladım Senin Rabbin beni gordu, O gorduğu icin de buraya geldim Sana bir nasihat vereceğim:
İyilik yap denize at, balık gormezse Halık goruyor
imagesiyilikyapdenizeat5ad2550c0c009
balık gormezse Halık goruyor
Cuneydi Bağdadi ve mecusi
Birgun Cuneydi Bağdadi hazretleri bir deniz kenarında gezerken bir Mecusi, yanına bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş Aralarında şoyle bir konuşma gecmiş:
Ne yapıyorsun boyle?
Sevap kazanmak icin balıklara yem atıyorum
Senin sevap kazanman icin, evvela iman etmen lazım Sen Musluman değilsin ki, hangi sevaptan bahsediyorsun?
Peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahsettiğin Allah goruyor mu?
Onun bilmediği, Onun gormediği bir şey yoktur ki
Bu da bana yeter
Aradan 35 sene gecmiş, Cuneydi Bağdadi hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, deniz kenarında balıklara yem atan Mecusi de tavaf ediyor Cuneydi Bağdadi hazretleri sormuş:
Burada senin ne işin var?
O beni gordu
Nasıl gordu?
Sen gittikten sonra icimde bir nUr parladı, baktım, balıkların hepsi Kelimei şehadet getiriyor Ağaclara baktım, Kelimei şehadet getiriyor, ben de Kelimei şehadet getirmeğe başladım Senin Rabbin beni gordu, O gorduğu icin de buraya geldim Sana bir nasihat vereceğim:
İyilik yap denize at, balık gormezse Halık goruyor
imagesiyilikyapdenizeat5ad2550c0c009