Editör
Efsanevi Üye
Iyi bir lise şart mı?
İyi bir lise, öğrencinin hayat görüşüne göre de iyi bir kültürel altyapı sağlar, belirli konularda tartılşabileceğin, konuşabileceğin insanları tanımanı sağlar vs. Ders konusunda da avantaj var ancak bu yüzde 99 öğrencinin kendisine bağlı.
Lise eğitimi nedir?
Lise eğitimi nedir?
Lise, Türk eğitim sistemine göre, sekiz yıllık ilkokul ve ortaokulu bitirmiş olan 14-18 yaşlarındaki öğrencileri, en az dört yıllık bir eğitimle yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumudur. Türkiye'de lise eğitimi, 2012-2013 eğitim öğretim döneminden beri zorunludur.
Lise diploması neden önemli?
Lise diploması neden önemli?
Lise diploması, liseyi bitiren öğrencilere verilen akademik bir okul bitirme sertifikasıdır. Lise diploması, öğrencinin tüm mezuniyet koşullarını tamamladığını gösterir. Lise diploması almak için genellikle 9. sınıftan 12. sınıfa kadar dört yıllık bir eğitim kursu gerekir.
Fen Lisesi neden önemli?
Fen liseleri; Türkiye'de az sayıda bulunan ve sayısal ağırlıklı öğretim yapan eğitim kurumlarıdır. Öncelikli hedefi nitelikli bilim insanları yetiştirmek, zeka ve başarı düzeyi yüksek öğrencileri eğitmek, doğru mesleğe yönlendirmek amacıyla kurulmuştur.
Okuduğumuz lise üniversiteyi etkiler mi?
Okuduğumuz lise üniversiteyi etkiler mi?
Öğrencinin liseden mezun olduğu alana bağlı tercihleri, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) ağırlığını belirliyor. Aday, alan dışı tercih yaptığında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) düşük katsayıyla çarpılıyor. Bu da ciddi bir puan kaybına neden olduğu için gencin üniversite hayallerini sıkıntıya sokuyor.
Lise üniversiteyi etkiler mi?
Lise üniversiteyi etkiler mi?
Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.
Lise diploma almaya gerek var mı?
Sınavın katılım şartlarında son sınıf öğrencileri ve mezunlar var. Mezuniyet tarihin de okulun son günü. Diploma elinde olmasa da mezun oluyorsun.