Modoratör
Efsanevi Üye
Iyi bir domates nasıl anlaşılır?
İyi Domates Nasıl Seçilir?
- Domateslerin üzerindeki lekelerden korkmayın.
- Domatesi ikiye kestiğinizde içinde beyaz damarların olması domatesin iyi olduğunu gösterir.
- İnce kabuklu domatesler her zaman daha lezzetlidir.
- Domateslerin sapları koyu yeşil renkte ve yıldız şeklinde olmalıdır.
Domates Hastalıkları Nelerdir?
1-Domates Mildiyösü (Phytophthora infestans) Hastalık Belirtileri.
Dogal domates nasil olur?
Dogal domates nasil olur?
Organik sayılması için, ürünün üç yıl boyunca yasaklanmış maddeler içermeyen toprakta yetiştirilmesi gerekir. Çoğu sentetik gübre ve böcek ilacı bu yasaklanmış maddelerin örnekleridir. Organik gıda aynı zamanda yapay koruyucu, renk ya da tatlar içermemelidir.
Domates yaprak yanıklığı neden olur?
Domates yaprak yanıklığı neden olur?
Konidyumlar ve miselyum toprakta ve mahsul kalıntıları üzerinde kışı geçirebilir ve yapraklarda birincil enfeksiyona neden olurlar. Alternaria birkaç yıl hayatta kalabilir; bu süre bazı türlerde sekiz yıla kadar çıkar. Alternaria, genellikle patates ve domates bitkilerinde erken yaprak yanıklığına yol açar.
Doğal domates nasıl anlaşılır?
Evde saksıda domates nasıl yetiştirilir?
Düşündüğünüzden Kolay Olacak: Saksıda Adım Adım Domates Nasıl Yetiştirilir?
- 1. adım: Çimlenme tepsisi ya da plastik bardakların içini verimli bahçe toprağı ile doldurup tohumları içine ekin.
- 2. adım: Tohumların çimlenmesi için onları güneş görmeyen, sıcak bir ortamda bekletin ve toprağı sürekli nemli tutun.
Türkiye'nin en iyi domatesi nerede yetişir?
Türkiye'nin en iyi domatesi nerede yetişir?
Türkiye'de domates genellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına dağılmış durumdadır. BU bölgeler dışında Tokat ve Şanlıurfa illerinde de domates yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde ülkemizde ilk sırayı yaklaşık %20,6 ile Antalya ili alır. daha sonra ,2 ile Bursa, %7,8 ile İzmir ili gelir.