- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Itfaiye hangi durumlarda gelir?
110 İtfaiye: Yangın ve itfai olaylarla ilgili acil yardım ihtiyacı duyduğunuzda arayabilirsiniz.
Itfaiye nelere bakar?
İtfaiye, yangın söndürme işlemi ve bu işlemi yapan kuruluşa verilen genel addır. Görevleri: Yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme vb. olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmalarında itfaiyeciler görev yapar. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır.
Türkiyede itfaiye teşkilatı nereye bağlıdır?
Belediye itfaiyesi, Türkiye'de belediyelere bağlı olarak yangın söndürme işlemi ve gelişen afetlerde ilk yardım arama-kurtarmadan sorumlu bir kamu kurumudur.
Itfaiye hizmetleri yerinden yönetim mi?
Türkiye'de ise merkezi olmayan model ile itfaiye hizmetlerinin sunumu gerçekleştirilmektedir. Bu modele göre itfaiye teşkilatlarının kurulmasında ve hizmetin yürütülmesinde bütün sorumluluk yerel yönetimlere aittir.
Polis (155): İnsanlara zarar verme (Öldürme, yaralama, kaçırma ya da malına zarar verme) ve hırsızlık gibi durumlar ile karşı karşıya kaldığımızda, mutlaka 155 numaralı telefonu aramalıyız. Böylece polis gelir ve olaya müdahale eder.
Itfaiye mesleğinin özellikleri nelerdir?
İtfaiyeci yangına karşı önlem alınmasını sağlar, bununla birlikte doğal afetler neticesinde gelişen durumlarda arama ve kurtarma ile birlikte ilk yardımda görev alır. İtfaiyeciler yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte yangın bölgesinin içinde veya dışında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarını da yürütürler.
Itfaiye anlamı ne demektir?
Itfaiye kelimesi Türkçe'de "söndürme" anlamına gelir. Arapça iṭfāˀ إطفاء z "söndürme" sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için itfa maddesine bakınız. Itfaiye kelimesi tarihte bilinen ilk kez "1872'de İstanbul'da kurulan yangın söndürme teşkilatı" Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876) eserinde yer almıştır.
Yangın yeterlilik belgesini kim verir?
Onaylanan başvurularda ise imzalı itfaiye raporu bir kopyası belediye başkanlığı kuryesi tarafından ruhsat denetim müdürlüğünden teslim alınır, diğer kurumlara yazılan raporlar ise postalanmak üzere Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Personel ve Kalem Şefliği tarafından teslim alınır.
Yerel yerinden yönetim Kuruluşlari nelerdir?
Türkiye'de yerel yönetim birimleri 1982 Anayasası hükümlerine göre; il özel idaresi, belediyeler (büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri) ve köylerdir.