- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Istifaya ne yazılır?
Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle …../…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Işten ayrılma dilekçesi nasıl yazılır?
görevinden ../.. /…. itibariyle ayrılmak istediğimi bildiriyorum. Şirketinizde çalıştığım süre boyunca ekibinizin bir parçası olmaktan zevk aldığımı ve bana sunduğunuz fırsatlar için minnettar olduğumu bilmenizi isterim. İstifamın kabulü ile ilgili gereğinin yapılmasını arz ederim.
Tazminat dilekçesi nasıl yazılır?
Tazminat dilekçesi nasıl yazılır?
Tazminat davası dilekçesinde mutlaka adınız, soyadınız, TC kimlik numaranız, adresiniz, imzanız ve dilekçe tarihi yer almalıdır. Dilekçede, olayları sırasına göre ve açıkça anlatmanız gerekir. Ayrıca olayın gerçekleştiği zamanı ve davalıyı da dilekçede belirtmelisiniz.
Istifa oluru nasıl alınır?
İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.
Tazminat dava dilekçesi nereye verilir?
Maddi ve manevi tazminat davası, tüm davalar için yetkili yer olan davalının ikametgahında, davalı tüzel kişi (şirket, vakıf, dernek, üniversite vs.) ise tüzel kişinin merkezinin bulunduğu yerdeki asliye hukuk mahkemesinde açılabilir (Hukuk Muhakemeleri Kanunu md.6).
Iş mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?
Iş mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?
İş Davası Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Mahkeme adı,
- Davacı ve davalının ad, soyad, TC kimlik numarası ve tebligat adresleri,
- Davacı ve davalı vekillerinin ad, soyad ve adresleri,
- Davacı iddiaları ve iddialarını ispat edebileceği,
- İhlal edildiği bahsedilen hakkın hukuki dayanağı,
- Dava talep sonucu.
Belediyeye dilekçe kime verilir?
Dilekçe hakkı, anayasanın 74. Maddesine göre; vatandaşlar, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve TBMM'ye yazı ile başvurma hakkına sahiptir. Aynı kanunun 7. Maddesine göre dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. 8.
Dilekçe nereye teslim edilir?
Dilekçeyi nereye vereceğim? – davalının ikametgahının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemelerinin Hukuki Dilekçe Kabul Oda- sı'na verebilirsiniz.