Modoratör
Efsanevi Üye
ISO belgesi ne demek?
ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar. En yaygın olarak bilinen ISO belgesi ise "ISO 9001" Kalite belgesidir.
ISO nin açılımı nedir?
International Organization for Standardization (ISO), dünya çapında standartları geliştirmek, uluslararası iletişim ve iş birliğini artırmak ve uluslararası ticaretin adil büyümesini teşvik etmek amacıyla 1947 yılında kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur.
ISO eğitimi ne demek?
ISO eğitimi ne demek?
ISO eğitimi, organizasyon içindeki tüm çalışanlara açık olan eğitim sürecidir. Amaç, organizasyon içindeki kalite yönetimi planlarının doğru bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Eğitim çalışmaları ile ISO'nun ne gibi avantajlar sağladığı konusunda ayrıntılı sunumlar yapılır.
ISO neden önemli?
ISO neden önemli?
Tüm dünyada geçerli olan bir belge olmakla birlikte iş ortaklarınızdan veya partner firmalarınızda aranan öncelikli belgelerin başında gelir. Etkin bir Kalite Yönetim Sistemi sağlar. Karlılığı, rekabeti ve kaliteyi arttırır. Uluslararası uygulanan bir KYS, sistematik bir yapının oluşmasını sağlar.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi amacı nedir?
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından yayınlanan, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir.
ISO belgesi nerelerde kullanılır?
ISO 9001, bir kalite yönetim sistemi ("KYS") için uluslararası standarttır. Standart, kuruluşlar tarafından müşteri ve legal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama ve sürekli iyileştirme gösterme becerilerini göstermek için kullanılır.
İso belgesini kimler verebilir?
İso belgesini kimler verebilir?
ISO belgesini kim verir? ISO belgesini IAF akreditasyonuna kuruluşlar veya bunların akredite ettiği (yetki verdiği) yetkilendirilmiş belgelendirme firmaları verir. Türkiye'de kamuya ait tek belgelendirme kuruluşu TSE tek akreditasyon kurumu da TÜRKAK'tır.